Shutterstock / Roman Chazov

Shutterstock / Roman Chazov

Tijd om niet fit te worden? Met dit 7 stappenplan ben je in 2 weken van alle fitheid af

Ben jij het jaar begonnen met allerlei goede voornemens of zelfs met dry january waardoor je, je nu fit voelt? Of kijk je in de spiegel en vind je het nu echt tijd alle fitheid af te komen? Geen zorgen, met dit stappenplan krijg je binnen twee weken je vadsige oude ik terug.

1. Werk thuis.

Spieren verliezen snel massa als je niet beweegt. Hoe meer je lichaamsinspanning beperkt in alle dagelijkse handelingen, hoe sneller je van de fitheid af bent. Verklein je actieradius en werk altijd thuis. Als je een werkkamer hebt is dat mooi, maar nog beter is om in bed te blijven liggen.

2. Installeer een app

Er zijn apps die je kunnen helpen je conditie te verbeteren of die je op een speelse wijze meer zelfdiscipline bijbrengen. De meeste apps doen dat niet. Dus installeer een extra app op je telefoon, en de kans is groot dat je nog meer tijd, die je ook had kunnen besteden aan lichaamsbeweging, besteedt aan flauwekul.

3. Doe deze oefeningen niet

Geen pushups, squats, leg curls, dips, planks en zeker geen paardentraps. Anders ga je je doel nooit bereiken.

4. Lig tot je bijna doorligwonden hebt

Vind je het lastig om de volle 120 min op de bank te hangen? Zet dan een leuke serie op die je kunt bingewatchen. Let op! Doorligwonden zijn een veel voorkomende blessure onder vetzakken, probeer dit te voorkomen door af en toe van positie te veranderen maar lever ook hier niet te veel inspanning.

5. 10 reps van 50 Insta-reels bekijken

Eindeloos filmpjes kijken op Instagram zijn uitstekend om die passieve houding vast te houden. Begint het tijdens de oefening toch te kriebelen om 10 kilometer te gaan hardlopen? Onderdruk dat sportieve gevoel en houd vast aan je doel!

6. Gebruik de juiste apparatuur

Te veel mensen gebruiken vaak de verkeerde apparatuur bij het niet fit worden, terwijl een goede machine het verschil kan maken tussen een slechte conditie hebben of een meteen-al-hijgen-bij-de-kleinste-vorm-van-inspanning conditie hebben. Wil je echt van je fitheid af? Neem dan voor alles de lift. Wil je naar de buurvrouw twee huizen verderop? Pak de auto.

7. Let op je eten

Om je vetpercentage en buikrollen intact te houden moet je zo min mogelijk afwijken van een eetschema met veel vet en koolhydraten. Probeer ook buiten het schema op te letten. Heb je zin in een stuk fruit? Neem een stroopwafel. Dreig je groente te eten? Eet dan een extra baguette met snickers. Zin in een gezonde shake? Pak een glas olijfolie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *