Wouter Kiel / Flickr

3FM propt 12 studenten in Glazen Huis voor goede doel

'Zo halen we veel meer geld op'

Serious Request ziet er dit jaar heel anders uit. In plaats van drie dj’s, komen er twaalf studenten in het Glazen Huis te zitten. 3FM verwacht door de huurinkomsten veel meer op te halen voor het goede doel.

“De vorige formule waarbij we afhankelijk waren van donaties was wel een beetje uitgewerkt”, vertelt zendermanager Sharid Alles. “Door het Glazen Huis op de Dam in Amsterdam te zetten en een woekertarief te vragen voor de krappe kamertjes, stroomt het geld pas echt binnen.”

De studenten mogen gewoon eten en drinken, als ze geld overhouden. Ze hoeven bovendien niet slap in een microfoon te ouwehoeren. Alles: “Zo profiteert niet alleen het Rode Kruis, maar heel Nederland van Serious Request.”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Typisch linksch! Een goed doel, dus doen we gelijk sociaal. Het kamertekort onder studenten (alweer!) onder de aandacht brengen.
Denk neoliberaal! Dit levert meer geld op! Samenwerking met Airbnb betekent niet alleen Serious More Money, maar ook meer omzet voor de lokale middenstand en dus meer banen!

Reageer
gravatar

Het glazen huis van Viane dient als voorbeeld.
Past in dezelfde lijn als mijn uitleg bij ‘Man in betegelde achtertuin vraagt waarom Randstedeling genoegen neemt met appartement zonder buiten’.
Zodra je een punt maakt doordat alles samenkomt moet je gecensureerd worden en sta je in dit land te kijk: studenten in het kooitje.

Reageer
gravatar

In Holland staat een huis
En dat huis is van glas
In Holland staat een glazen huis
Van je tingele tingela hop sa sa
In Holland staat een huis
En dat huis is van glas

In ‘t huis wonen studenten
Die slopen ‘t huis compleet
Die slopen het ‘t huis compleet ja ja
Van je tingele tingela hop sa sa
In ‘t huis wonen studenten
Die slopen ‘t huis compleet

Reageer
gravatar

Het is een veel beter idee om de gehele VVD fractie uit de beide Kamers in dat glazen huis te proppen en ze per opbod te laten betalen voor zuurstof. Het is uiteraard uit-den-bóze dat die klojo’s slap in een microfoon gaan staan te spugen. Dat doen wij wel.
Pas dan profiteert niet alleen het Rode Kruis, maar heel Nederland van Serious Request.

Reageer
gravatar

Twaalf studenten?
Daar is niet goed over nagedacht.
De actie duurt zes dagen, dan moet het Glazen Huis weer worden klaargemaakt voor het volgend jaar.

Na aftrek van kosten voor reiniging en herstel moet er geld bij.

Reageer
gravatar

Ik heb het glazen huis in ieder geval nooit een zak aan gevonden. Mijn ervaring is dat verblijven in een glazen huis doorzonwoning geen pretje is, vooral omdat. destijds overgordijnen verboden waren in die buurt.