Jaroslav Moravcik / Shutterstock.com

Museumbeveiliger vraagt of je even op zijn schilderijtjes kan letten terwijl hij naar de wc is

“Sorry, mag ik je wat vragen”, vraagt de 43-jarige Rico, beveiliger in het Rijksmuseum, aan een voorbijganger. “Ik moet heel even snel naar het toilet. Zou je even op mijn schilderijtjes kunnen letten?”

“Ik vind het net te spannend om mijn toegewezen kunstwerken even alleen te laten”, vertelt Rico eerlijk. Daarom wijst hij graag een wildvreemde aan om een oogje in het zeil te houden. “Dat geeft me toch een rustiger gevoel.”

“Op zich weet ik wel dat bezoekers over het algemeen goed op de schilderijen letten, maar toch he”, zegt Rico. “Er kan zomaar een andere wildvreemde binnenlopen die probeert ongemerkt een Rembrandt in z’n rugzak te proppen. Zul je net zien dat ik dan sta te plassen. Nee, dat risico neem ik niet.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De man heeft groot gelijk, dat doe ik ook altijd als ik met de trein reis en er sprake is van hoge nood. Dan vraag ik vriendelijk aan de reiziger tegenover me of die eventjes op mijn portefeuilles en tekeningmappen wil letten.

Reageer
gravatar

Rico weet wie hij kan vragen, dus is er geen probleem. Hij heeft het mij ook gevraagd en ik heb het even van hem overgenomen. Geen probleem, want ik ben niet zo’n rugzaktype. Plus, het was De Nachtwacht en niet Andromeda …

Reageer