Shutterstock / Sharomka

Shutterstock / Sharomka

Persoonsbeveiliger Carlo (45) deze week begonnen met studeren aan Universiteit van Amsterdam

De 45-jarige Carlo de Jong uit Den Haag heeft zijn eerste week aan de Universiteit van Amsterdam achter de rug. Carlo, die naast zijn studie ook fulltime persoonsbeveiliger is, heeft net als prinses Amalia dit jaar gekozen voor de studie Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE).

“De eerste week was erg druk, maar ook leuk. Na mijn opleiding tot persoonsbeveiliger, nu zo’n twintig jaar geleden, vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging”, vertelt Carlo, die een oortje draagt en af en toe door een portofoon praat. “Het is een lekker brede studie. Ik weet nog niet of ik na deze studie ook daadwerkelijk iets ga doen met politiek, psychologie, rechten of economie, maar voor nu bevalt het goed. Mag ik trouwens even jouw tas controleren?’’

Dat prinses Amalia deze week ook begonnen is met dezelfde studie in Amsterdam, is volgens Carlo toeval. “Joh, er beginnen zoveel mensen met deze studie elk jaar. Je kunt ook niet de hele tijd naar haar zitten kijken, daar zit zij ook niet op te wachten’’, zegt hij terwijl hij een student fouilleert. “Wat wel toevallig is, is dat ik haar elke ochtend tegenkom op de fiets. Volgens mij woont ze bij mij in de buurt.’’

Voor Carlo is het fijn dat hij in ieder geval tijdens de eerste week al een paar mensen kent op zijn nieuwe studie. “Amalia dus, en daarnaast zijn er paar maten van mij die ook dit jaar begonnen zijn’’, zegt hij terwijl hij wijst naar een paar mannen die met een donkere zonnebril op naast de ingang staan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *