Vrouw volgt haar hart en ligt de hele dag in bed

‘Ik heb me zo lang laten regeren door praktische zaken’

Frederike komt al dagenlang haar bed niet uit. Waarom? De 25-jarige lifecoach liet alles achter zich en besloot alleen nog maar te handelen naar wat haar hart haar ingaf.

Nog niet zo lang geleden zag Frederikes leven er nog heel anders uit. “Ik had een vaste baan en ik ging elke dag vroeg uit bed. Maar ik voelde altijd al dat het niet was wat ik werkelijk wilde. Elke ochtend wist ik: ik wil eigenlijk gewoon blijven liggen. Dus ik volgde m’n hart en nam ontslag. En nu lig ik hier.”

Zuchtend strekt Frederike zich uit naar de telefoon die naast haar bed ligt. Ze laat een foto zien van een stralende Frederike met een KvK-formulier in haar hand. “Ik heb het roer helemaal omgegooid. Nadat ik me bij de KvK had ingeschreven als ondernemer ben ik linea recta mijn bed ingedoken. Ik heb nooit meer omgekeken.”

Om haar heen ziet Frederike veel mensen die hard werken zonder passie. “Ik zie mensen verzekeringen betalen, huur overmaken, douchen, beddengoed verschonen. Dan denk ik: iedereen laat zich zo regeren door praktische zaken waar je niet zelf voor hebt gekozen. Je gaat boodschappen doen, maar is dat wat je écht wil? Je kunt ook gewoon je creditcard gebruiken om thuis eten te laten bezorgen.”

Soms denkt Frederike er over na om te schrijven over haar ervaringen, en zo andere mensen te inspireren en te laten zien hoe het óók kan. Maar daar blijft het dan ook bij. “Als ik daadwerkelijk iets zou doen met dit leven, dan moet ik het volgen van mijn hart opgeven. En mijn laptop ligt in de woonkamer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ook Outsider kan er wat van hoor, je denkt wel dat het een ouwe lul is met zijn financiële berekeningen, maar hij kan er wat van!

gravatar

Het valt mij op dat vrouwen op foto’s vaak hun hoofd meer of minder naar rechts kantelen (voor de aanschouwer dus links). Komt dat door verzwakking van het beeld in het linkeroog?

Dit is geen vals nieuws, kijk maar naar foto’s in het echte nieuws.

gravatar

Ik heb persoonlijk geen ervaring met vrouwelijke gelovigen, al zijn ze verreweg in de meerderheid, maar toch de volgende nijpende vraag: Zijn deze verschijnselen ook bij celibataire mannen onderzocht?
Dat zou veel duidelijk maken.

gravatar

Net als mijn neefje. Die kreeg in zijn burnout-traject het advies alleen maar te doen waar hij blij van wordt. Nu zit hij op een stoel te wachten tot zich iets aandient. Maar dat schijnt te kunnen duren totdat hij in een WAO-gat gelazerd wordt. Heel vervelend want betonnen vloer bij mijn broer en schoonzus in huis.

Reageer