Studio Speld - FortniteCinema/YouTube - Defaltz/YouTube

Fortnite biedt nu ook mogelijkheid om met Johan Cruijff te spelen

Voetballegende zegt ‘da’s logisch’ iedere keer als je iemand neerschiet

Fortnite-fanaten opgelet! Eindelijk wordt het mogelijk om het online schietspel met Johan Cruijff te spelen. Vanaf de nieuwe update is het mogelijk om iedereen neer te schieten met de beste Nederlandse voetballer aller tijden.

De standaarduitrusting van de voetballer die in 2016 overleed aan de gevolgen van longkanker bestaat uit een shirt van FC Barcelona en een honkbalknuppel. Verder sprint de voetballegende even sierlijk door de Haunted Hills als vroeger door De Meer, zegt hij steeds ‘da’s logisch’ als hij iemand doodschiet, en bij wijze van overwinningsdans legt hij met een magneetbord de tactische voordelen van de ruit op het middenveld uit.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Met Cruijff kunnen spelers bovendien voetbalveldjes aanleggen op verschillende plekken van het eiland. Voor deze speciale functie moeten spelers echter wel in-game aankopen doen.

Nabestaanden van Cruijff zijn niet blij met het toevoegen van Johan aan de populaire videogame. “We vinden het belangrijk dat ook de jeugd van tegenwoordig leert over de nalatenschap van Johan Cruijff, maar op deze manier staat het ver af van zijn eigen boodschap. Stellages bouwen, tegenstanders neerschieten, Johan heeft altijd gezegd dat hij liever had dat mensen dat buiten deden dan achter een computer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Op dezelfde manier is immers het internet omgegaan met de hele geschiedenis en de wereldliteratuur, alles als een moderne vinding van de VS met de daaraan verbonden auteursrechten met terugwerkende kracht die alle concurrenten aan de zijlijn hebben gezet als een anachronisme.

Reageer