Monkey Business Images / Shutterstock.com

Consultant adviseert klanten om hem niet meer in te huren

‘Ik kost klauwen met geld’

De 36-jarige consultant Bernard Wiersma is gespecialiseerd in consultancy-uitgaven bij bedrijven. Op bezoek bij klanten adviseert de consultant van Wiersma consultants BV vaak om hem niet meer in te huren. “Ik kost klauwen met geld. Dat is een kostenpost waar je op kunt bezuinigingen zonder dat het ten koste gaat van de operationele activiteiten.”

Toch snapt Wiersma wel dat bedrijven in nood bij hem uitkomen. “Het is logisch om extern advies te zoeken. Als je met een objectieve blik van buitenaf kijkt zie je meteen dat een consultant niet nodig is. In een oriënterend traject van 70.000 euro kun je deze boodschap al borgen in de organisatie.”

Bedrijven zijn vaak erg blij met het advies, vertelt Wiersma. “Het mooiste vind ik wanneer mijn klanten aan het eind van zo’n sessie zelf tot de insight komen dat het rendement inderdaad laag is en het dus pure verspilling van het budget was. Dan zie je direct de hoge succes rate.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom praat Wiersma over zijn ervaringen met het bedrijfsleven? Waarom niet doorgevraagd over zijn contacten met de overheid?
Dan was onthuld dat de overheid Wiersma graag inhuurt en dan zijn advies naast zich neerlegt en hem na het orienterend traject inhuurt voor het vervolgtraject. Hoe anders kan met de budgetoverschrijdingen verklaren van onder andere de Belastingdienst, de Nationale Politie en van de Raad van de rechtspraak?

Reageer
gravatar

Veel te serieus! Ik mis contactgegevens. Zonder vrees ik geadviseerd te worden door Mr. Wiemersma. Dat is tijdverspilling. Dat is erger dan geldverspilling, want tijd is misschien eindig. Geld niet.

gravatar

Wat het artikel niet vermeldt is dat deze voormalige bouwvakker is gespecialiseerd in het adviseren van bouwbedrijven over de nodige adviseurs met betrekking tot de vormgeving van de kop van kopspijkers.

Door zijn ondeskundig toedoen is de adviesmarkt voor kopspijkerkopdeeskundigen ingestort.

Zijn kop gaat rollen! ik schrap hem uit het AdviesRegister.

Reageer