Shutterstock - Standret

Shutterstock - Standret

Cursus ‘Beleggen met emotie’ trekt nog weinig deelnemers

Sinds de coronapandemie is Frank Evenwel (49) zich gaan verdiepen in beleggen. Hij wil graag zijn expertise met anderen delen, want volgens hem moeten beleggers veel meer luisteren naar hun gevoel. Toch trekt zijn cursus ‘Beleggen met emotie’ nog weinig deelnemers. 

“Heel jammer. Je kunt zoveel halen uit beleggen op basis van je gemoedstoestand”, vertelt de voormalig consultant. “Als ik aandelen heb gekocht en de grafieken alleen maar zie dalen vind ik dat niet leuk. Nou, dan verkoop ik het ook lekker. Ik blijf niet ergens in hangen waar ik niet achtersta. Zo geeft beleggen mij een fijn gevoel.”

Inmiddels heeft Frank al duizenden euro’s ingelegd en nog weinig winst gemaakt, maar daar maakt hij zich allerminst zorgen om. “Het betaalt zich ooit nog wel uit. Dat voel ik.”

Wil je ons jaaroverzicht 2021: ‘Opnieuw een Jaar’ ontvangen én De Speld steunen? Voor €25 ben je een jaar Vage Kennis van De Speld en krijg je het boek als welkomstcadeau thuisgestuurd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik moet beleggende beginners waarschuwen dat beleggen op gevoel pas kan na jarenlange ervaring met de materie. Deze waarschuwing staat ten onrechte niet in jouw stukje Danique!

Nou ja, vooruit dan, voor de moeite één sterretje.

Reageer
gravatar

Danique Leenstra, in jouw laatste alinea staat een grote fout. Voor vijfentwintig euro is men niet een jaar lang donateur (!) van De Speld, maar gedurende één jaar donateur en daarna tot wederopzegging! Dat is een wezenlijk verschil.

Reageer