NPO

Blok wilde Kamer ‘prikkelen’ met plichtmatige excuses

'Ik wilde een echte discussie uitlokken'

Stef Blok heeft een verklaring gegeven voor de halfbakken excuses die hij tijdens een debat in de Tweede Kamer heeft gemaakt. De minister van Buitenlandse Zaken zegt het parlement te hebben willen prikkelen met zijn plichtmatige berouw.

“Ik wilde een echte discussie uitlokken”, zegt Blok. “Dat zo’n Pechtold niet alleen maar op hoge toon staat te preken, maar ook een keer doorbijt. Maar misschien ben ik te ver gegaan in het nauwelijks afstand nemen van mijn uitspraken.”

Blok wijst erop dat het een plenair debat was. “Tijdens een besloten bijeenkomst zou ik het niet in mijn hoofd halen om het bij zo’n minutieus voorbereid verweer te houden.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is logisch dat er niet steeds een blik met nieuwe VVD-ers kan worden opengetrokken als er weer eens verkeerde uitspraken, leugens of ander wangedrag wordt geplaagd door een VVD-bewindsman. Wie VVD stemt weet dat en anderen staan lekker buitenspel, ha-ha.

Reageer
gravatar

Zowel Wilders als Hiddema zijn door het dolle heen. Die twee lopen sinds vanmorgen half zeven al met een stijve stuiter door de wandelgangen, op zoek naar Stef, om hem van achteren te feliciteren en hem op die manier de partij binnen te harken. Bovendien heeft Henk Krol hem ook al gefeliciteerd met zijn verjaardag. In Suriname wordt ´ie sinds gisteren ´Banane Blok´ genoemd en neemt men hem ook daar absoluut niet serieus. Men laat dit graag aan Wilders en Hiddema over.

Reageer