Ophef in Torentje om cartoonwedstrijd over afschaffing dividendbelasting

‘Het is het allerheiligste dat we in het liberalisme hebben’

In het Torentje in Den Haag is grote ophef ontstaan over het plan van de oppositie om een cartoonwedstrijd over de afschaffing van de dividendbelasting te organiseren. De inwoner van het Torentje is massaal de straat op gegaan om zijn onvrede te laten blijken.

“Het is een verschrikkelijk en schandalig plan”, briest de woedende inwoner van het Torentje, die in overhemd met opgestroopte mouwen voor het gebouw staat waar de fracties van de oppositie kantoor houden. “Er zijn heilige zaken waar je vanaf moet blijven. Het wordt door liberalen als zeer kwetsend ervaren om de spot te drijven met de Afschaffing van Dividendbelasting (vzmh). Dit is moedwillige en kwaadaardige poging om de maatregel in kwaad daglicht te zetten. ”

De man stelt dat dit zonder meer consequenties gaat hebben voor Nederland. “Zo wordt er bijvoorbeeld grote onrust veroorzaakt onder mensen als ik. Dat voel ik tot in mijn diepste vezels. Hoe kan ik straks de directeur van Shell nog onder ogen komen? Als de oppositie een vlag had, had ik die nú in de fik gestoken.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

In de middag werd de man langs de hofvijver aangetroffen met een spandoek met de woorden ‘vestigingsklimaat’ en ‘concurrentiepositie’ in verschillende kleuren erop geschilderd.

De oppositie heeft gelaten gereageerd op de protesten. “In Nederland mag de oppositie nu eenmaal iets vinden”, vertelt oppositieleider Jesse Klaver. “Ik heb dat aan de man in het Torentje proberen uit te leggen, maar hij lijkt niet vatbaar voor argumenten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In Meppel (of all places) is een terroristische aanslag gepleegd: een man met een mattenklopper rende het gemeentehuis in terwijl hij “Houzee!” en “Oranje boven!” riep. De plaatselijke koddebeier heef them verjaagd met een klappertjespistool. Duidelijk terroristisch oogmerk: heel Meppel heeft van angst in de broek geplast.

Reageer
gravatar

Liberia? Welnee, de bakermat van het Westers democratisch kapitalisme ligt in de V.S. Het begon allemaal op 4 juli 17nog wat, met de Boston Tea Party die nu nog steeds aan de macht is in gezaghebbende kringen van bankiers, wapenfabrikanten en geharde neoconservatieven. ‘s Lands rijkste en meest gedraaide DJ, Trump, dicteert nu het danstempo met te gekke beats en tonnen ideologische stuff. In Alaska heeft hij een concubine die luistert naar de naam Sarah Palin en die altijd beschikbaar is voor een ‘neus’warmertje.

gravatar

Preekt de Torentje-inwoner niet over de verdraagzaamheid van het Neoliberalisme? De Markt is toch de enige rechtvaardige godheid in de wereld?

En nu blijkt dat 100% (!) van de bevolking van het Torentje onverdraagzaam te zijn en hun wil probeert op te leggen aan hun buur: Nederland.

Reageer
gravatar

Hmm, daar staat een of andere gek met z’n poten op een klomp klei in de Haagsche Sloot om aandacht te schreeuwen. Nu stel ik mij hetzelfde tafereeltje op een zandplaat tussen Rottumeroog en Rottumerplaat voor: iedereen blij.

Reageer
gravatar

Nee Bant, in navolging van de Wageningse Paal van Bernhard en Kabouter Buttplug in Rotterdam, aanschouwen wij hier hét symbool van ‘s lands bestuur: De Haagse Fluit.

gravatar

Zeker wel! De man heeft in de troonrede laten opnemen, dat als de dividendbelasting niet wordt afgeschaft, de VVD zich buiten Nederland zal gaan vestigen.