Yevhen Rehulian / Shutterstock

Man zou meer boeken willen lezen, maar ja

Daan uit Haarlem wil meer boeken lezen. “God, ik wil eigenlijk meer boeken lezen”, verzucht hij. “Maar ja, he”, voegt hij eraan toe. “Hoe doe je dat?” Zijn huisgenoten knikt meelevend.

“Vroeger was ik een enorme lezer”, zegt hij. Dan, opeens fel: “Ik verslond boeken!”
– “Ik ook”, murmelt zijn huisgenoot naast hem. Afwezig glijdt Daans blik over de op kleur weggezette boeken op de plank. “Prachtig man, die boeken”, zegt Daan. “Ik zou echt meer moeten lezen. Alleen geen flauw idee hoe ik dat vandaag de dag nog zou moeten aanpakken”, zegt hij met een blik van verbeten berusting.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er gaat natuurlijk NIETS boven de VVV van Groningen, maar wat heb je als polyglot nou in vredesnaam in Groningen te zoeken? Een nette studentenvereniging, ‘t Peerd van Ome Loeks? Beerenburg? Blijf toch gewoon thuis; de plaatselijke Gall & Gall heeft vast nog wel een litertje of wat, onder de toonbank.

gravatar

In leeftijdsgroep die jij noemt is het begrip boekenkast tegenwoordig vrijwel onbekend. Ze herinneren zich soms nog wel eens de kasten vol boeken van hun grootouders.

gravatar

ik ben een man en ik heb een boekenkast! Ik heb de hele reeks Donald Duck pockets en Suske en Wiskes en ze staan geordend op nummer.

gravatar

Beginnen met een boek “Time-management”, vervolgens de tips toep[assen en je hebt ineens zeeën van tijd om een boek te lezen.

Of een cursus snellezen volgen danwel genoegen nemen met kinderboeken (die heb je vaak veel sneller uitgelezen).

Reageer