Jane023 / Wikimedia Commons

Bloemencorso kampt met tekort aan fucks dat om het evenement wordt gegeven

‘500.000 fucks tekort, een schrijnende situatie’

Het bloemencorso kampt dit jaar met een groot gebrek aan interesse voor het evenement. Verschillende bouwers en organiserende comités hebben laten weten zo’n 500.000 fucks tekort te komen. Bij de corso in Vollenhove dit weekend zal het gebrek aan fucks als eerste zichtbaar zijn, maar ook andere corso’s hebben te maken met een schrijnend tekort.

Corso-organisator Willemijn Bronk legt uit waarom volgens haar niemand zich echt interesseert voor de bloementochten: “Je moet je voorstellen, dit is dus een feest waarbij mensen kijken naar wagens met bloemen. Dat klinkt oninteressant, en in de praktijk blijkt het dat ook te zijn. Als je verder naar de details van het feest kijkt, zie je dat er een belangrijke tweedeling is in dahliacorso’s en niet-dahliacorso’s. De nadruk ligt bij de een op vormgeving, bij de ander op bloemschikken. Hieraan merk je dat de corso een optocht is met een rijke historie aan feitjes die niemand echt interesseren. Ook de uitgebeelde taferelen spreken eigenlijk tot niemands verbeelding. Zo verbinden we jong en oud in desinteresse. En dan blijven de fucks vanzelf uit.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Bert Bokhoven, corso-kenner, noemt nog andere oorzaken voor het tekort: “De bloemencorso is een feest dat deels is begonnen om de commerciële verkoop van bloembollen te stimuleren. Dat interesseert mensen dus ten eerste al niet. Ten tweede is met name de corso in Vollenhove ooit begonnen als zedig alternatief voor de kermis waar veel gezopen en geknokt werd. Maar in plaats daarvan rijdt er nu een wagen met een hond gemaakt van bloemen door het dorp.”

De organisatie probeert met man en macht meer fucks voor het feest te genereren. “We hebben een man met een diabolo geboekt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jaja, eindelijk dan weer een goede zet van de redactie. Bert Bokhoven wordt gelukkig weer opgevoerd als deskundige in de Speld! Driewerf bravo redactie!! Wel nog een klein foutje Bert Bokhoven, corso-kenner, staat er en dat dient natuurlijk te zijn: prof. dr. ir. Bert Bokhoven, eminent omnideskundige (tevens begenadigd trendlistener) en uiteraard OOK corsokenner. Maar goed laten we niet gaan muggeziften maar in de geest van Bert Bokhoven accepteren dat kleinere geesten fouten kunnen maken. Verder, beste redactie: GA ZO DOOR! En leve Bert Bokhoven dus.

Reageer