Christopher Meder / Shutterstock

Oom Theo heeft plots passie voor tenten na vluchtig lezen artikel over De Waard

‘Mensen weten niet meer wat dat is, degelijk Hollands spul’

“De Waard-tenten waaien nooit weg”, zegt Oom Theo met volle mond. Hij heeft altijd gezegd dat hij nog niet dood gevonden zou willen worden op een camping, maar sinds het vluchtig lezen van een artikel over het naderende faillissement heeft hij een diepgaande passie ontwikkeld voor tenten.

“Moet je kijken waar die mensen tegenwoordig in kamperen, die plastic dingen kan je na één weekend gewoon wegflikkeren”, zegt Oom Theo, die al 20 jaar naar hetzelfde hotel aan de Costa Brava gaat. “Weet je wat het is: mensen weten gewoon niet meer wat dat is, degelijk Hollands spul.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Na het doorslikken van een paar gebakken krieltjes vervolgt de man die iedere familieverjaardag verkondigde dat hij nog nooit zo dicht bij een echtscheiding was geweest als toen Ria hem had voorgesteld een weekendje naar Ameland te gaan zijn pleidooi voor de tenten van Nederlandse makelij. “Die dingen kosten misschien een paar centen, maar ze gaan je hele leven mee. Piet van Tineke was in Egmond toen het begon te stormen. Die hele camping waaide weg, maar wat denk je? De Bergeend stond er gewoon nog, ja hoor. Je had die mensen moeten zien kijken. Sodeju.”

“Nee, De Waard heeft echt karakter”, verzucht oom Theo, die niet kan wachten om over een paar dagen met een bordje langs het all-inclusive buffet te slenteren. “Toen nam je gewoon nog de tijd om een tent goed op te zetten. Tegenwoordig zijn mensen echt te lui om te poepen, zo’n scheerlijn opzetten is al te ingewikkeld voor mensen die de hele dag zitten te computeren. En dan gaat zo’n schitterend bedrijf failliet, dat is toch om te janken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb mijn tent van’t zomer voor de aardigheid eens gewogen. Alleen het doek is al 23 kilo. Daar komt nog 12 kilo aan stokken en haringen bij op.