Shutterstock / Alexandru Logel

Shutterstock / Alexandru Logel

Animatieteam op Franse camping blijkt Pierre (113) die dagenlang vertelt over de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog

Kinderen die met hun ouders op vakantie zijn gegaan naar camping Coudolets in de Franse Ardèche, zijn heel veel wijzer geworden over de Eerste Wereldoorlog. Het 'team d'animation' waarmee de camping in haar brochure adverteert, blijkt namelijk Pierre Gaullard (113) te zijn: één van de weinige nog levende nabestaanden van de oorlog die Europa tussen 1914 en 1918 in een ijzeren greep hield.

"Kijk, dat wist dus al niet", vertelt Sophie (6), "dat die oorlog tussen 1914 en 1918 was." Haar ogen glimmen van plezier als ze terugdenkt aan de verhalen van Pierre. "Hij zag eruit als een soort opa van een opa. Dan haalde hij zijn pijp uit zijn mond en begon aan een lang, spannend verhaal over hoe hij als kind een revolver vond in het verminkte stoffelijk overschot van een Duitser, en die revolver vervolgens leegschoot op een Duitse soldaat die zich vergreep aan zijn tante. Op de camping waar we vorig jaren was er een man in een berenpak die danste en liedjes op de gitaar speelde. Dit vond ik veel leuker."

Haar ouders overwegen sterk om volgend jaar naar dezelfde camping terug te keren: "Dat doen we normaal niet, omdat we graag meerdere plekken van de wereld willen zien. Maar het was echt heerlijk om de kinderen 's ochtends naar Pierre te sturen, en ze pas diep in de avond weer terug te zien, vol mooie, authentieke verhalen van vroeger."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Huh? Wat is er gebeurd met Piet Jansen Gangsterbeats in samenwerking met Rapper Clifton? Hun werken zijn het beste op muziegebied sinds Mozart! En ze zitten niet meer op de camping? Dan hoogstwaarschijnlijk in Carnegie Hall.

Reageer