Gorodenkoff / Shutterstock

Man die vaak ‘neoliberalisme’ zegt waarschijnlijk veel intelligenter dan jij

Begaafd meesterbrein oogst bewondering

De 25-jarige student Merlijn Haring maakt op zijn omgeving enorme indruk met zijn intellect. Hij kent namelijk de term ‘neoliberalisme’ en gebruikt het woord in bijna iedere zin die hij uitspreekt.

Merlijns medestudent Sacha Weijn heeft veel bewondering voor het begaafde meesterbrein. “Toen ik hoorde dat Merlijn zo bekend is met een lastig begrip als ‘neoliberalisme’, voelde ik me naast hem heel onnozel. Ik gebruik namelijk maar af en toe het woord neoliberalisme, en hij deed het al bij het voorstelrondje. Mijn intellect verbleekt naast het zijne.”

Merlijn zelf vindt het niet nodig dat mensen hem op zo’n hoog voetstuk plaatsen: “Die zogenaamd empirische reproductie van een intellectuele hiërarchie heeft een kafkaëske ondertoon, waarbij de geschiedenis zich op dialectische wijze -bijna Hegeliaans zou ik willen zeggen- naar het heden beweegt en volgens de ijzeren wet van de bureaucratie in een existentieel-institutionele crisis terechtkomt. We hebben allemaal gezien waar dat toe leidt: neoliberalisme.”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik weet van geen van beide wat het betekent, maar ik zeg graag ‘postmodernisme’.

Snap er niks van. Hoe kan iets nog posterder dan modern zijn?!

Is dat een pleonasme? (Wat is dat nou weer?!)

Reageer
gravatar

That supposedly empirical reproduction of an intellectual hierarchy has a Kafkaesque undertones, which almost Hegelian dialectic manner the history itself-I would like to say-to the present and moves according to the iron law of bureaucracy in an existential-institutional crisis. We’ve all seen where that leads: neoliberalism.

Reageer