NOS

Minister Blok weer gewoon aan het werk: ‘Ik ben toch geen luie buitenlander’

'We zijn toch geen failed state'

Het zomerreces is voorbij, de ministerraad is vandaag voor het eerst weer samengekomen. Daarbij was ook minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok, hij heeft turbulente maanden achter de rug, maar ging vandaag gewoon weer aan het werk: “Natuurlijk, ik ben toch geen luie buitenlander.”

Blok kijkt ernaar uit om de draad weer op te pakken na de zomer. “Ik weet dat het in sommige landen gebruikelijk is om lekker achterover te leunen en van het zonnetje te genieten, maar ik ben een echte rechtgeaarde Hollander. Ik zet er de schouders onder en werk hard, dat zit nu eenmaal in mijn bloed.”

De minister van Buitenlandse Zaken heeft dan ook geen zin om het nog uitgebreid te hebben over zijn dubieuze uitspraken vorige maand. “Ik richt mij liever op de toekomst. Er is genoeg te doen. Hard werken, centjes verdienen, als we dat niet zouden doen dan zou het hier net zo’n rommeltje zijn als in al die failed states.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Blog zegt nu dus:

“Ik weet dat het in sommige landen gebruikelijk is om lekker achterover te leunen en van het zonnetje te genieten, maar ik ben een echte rechtgeaarde Hollander. Ik zet er de schouders onder en werk hard, dat zit nu eenmaal in mijn bloed.”
En
“Ik richt mij liever op de toekomst. Er is genoeg te doen. Hard werken, centjes verdienen, als we dat niet zouden doen dan zou het hier net zo’n rommeltje zijn als in al die failed states.”

Waar slaan die excuses dan op? Hij houdt zijn mening en de belediging indirect gewoon vol.
Prima, maar wel iets om wat mee te doen als regering. Staan ze erachter of verwerpen ze het.

Reageer
gravatar

Het tekort aan half-capabele bestuurders bij de VVD moet wel schrijnend zijn, dat een bewezen incapabel bestuur als Blok nog wordt geselecteerd om – och zeg eens wat – minister van BuZa te worden. Bij justitie hebben ze de afgelopen formatie al aangegeven “liever even geen VVD minister” te krijgen deze keer. Zo van: laat nu iemand anders het kruis maar eens dragen. Ik vermoed zomaar dat de grijze pakken van BuZa de komende formatie met een zelfde soort verzoekje komen..

Reageer
gravatar

We kunnen zeggen wat we willen, maar Stef heeft wel gelijk natuurlijk. Kijk naar Suriname. Als ze daar iets meer initiatief hadden betoont zouden de decembermoorden niet plaats hebben gevonden en hadden we waarschijnlijk gesproken over september- of misschien zelfs augustusmoorden. #zokanhetook

Reageer