Iakov Filimonov / Shutterstock

Man van middelbare leeftijd weigert te geloven dat Oasis en Nirvana nu ouwelullenmuziek zijn

Een man uit Breda is opgenomen in het ziekenhuis nadat hij zich plots realiseerde dat, gezien zijn leeftijd en het feit dat hij opgroeiende kinderen heeft, de muziek waar hij van houdt tegenwoordig onder het label ouwelullenmuziek valt. Het besef dat de onder invloed van cocaïne gemaakte beuk-anthems van rock-moloch Oasis inmiddels in hetzelfde hokje vallen als de muziek waar zijn vader naar luistert, zoals Abba en die afgrijselijke Bee Gees, hebben een acute paniekaanval heeft veroorzaakt bij de 40 jaar oude David Hoekman.

“Nee, dit lijkt in de verste verte nog niet op ouwelullenmuziek. Ik bedoel, Oasis is nog steeds gigantisch en ontzettend cool”, legt Hoekman uit, die rond 2003 gestopt is aandacht te besteden aan nieuwe muziekreleases. “Ik bedoel, ik snap dat de jaren ‘90 alweer een tijdje geleden zijn, maar jongeren vinden Nirvana en Oasis nog steeds de coolste bands van dit moment,” vertelde Hoekman aan het ziekenhuispersoneel toen hij weer even bij bewustzijn was.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Hoekman heeft inmiddels moeten toegeven dat hij zijn kinderen, alledrie jonger dan 10, dwingt om in de auto te luisteren naar zijn favoriete cd’s, zonder dat het veel invloed heeft gehad op hun muzieksmaak. “Oh mijn God, het is waar. Het is ouwelullenmuziek. Ze luisteren het liefst naar Ed Fucking Sheeran,” schreeuwde Hoekman in de isolatiekamer van de afdeling voor ouwelullemuziekgerelateerde psychiatrie.

Dit artikel verscheen eerder op Waterford Whispers News


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou, op dat vlak is nu wel veel meer mogelijk dan vroeger hoor. Er worden op grote schaal feesten en festivals georganiseerd voor ieder gewenst decennium. Daarnaast is sinds de House een meer eclectisch behandeling gebruikelijk. De omgeving is ook belangrijk natuurlijk. Begrip, in de vorm van waardering voor ‘vintage’ in het algemeen en muziek in het bijzonder, werkt sterk verlichtend. Behandeling is daarmee tegenwoordig goed mogelijk.

Reageer