Shutterstock/door Joop Hoek

Braderie in Woudrichem omgedoopt tot Hetero Pride

‘Hier kunnen mensen gewoon normaal doen’

De Pride in Amsterdam is een groot feest waar de LHBTQ+-community zichzelf kan zijn en vieren. Jammer, vinden sommige Nederlanders. De organisatie van de braderie in Woudrichem vindt daarom dat het tijd is voor een tegengeluid zonder overdreven gedoe en doopt de braderie om tot Hetero Pride: “Een plek waar je gewoon normaal kunt doen.”

Initiatiefnemer Johan Bergsma vertelt trots over de geplande activiteiten. “We hebben een divers aanbod van kledingkraampjes weten te ronselen, waar je hetero-fashion kunt krijgen. Broeken en overhemden bijvoorbeeld, in allerlei onopzichtige kleuren.” Er zijn ook allerlei leuke activiteiten. “Zo is er een terras waar mannen bier kunnen drinken, terwijl hun vrouwen plantjes uitzoeken voor in de tuin. En er is een loterij waar je een waardebon van €12,50 kunt winnen van Bakkerij Van Gelder in de Populierstraat.”

Hetero’s kunnen in Woudrichem hun ‘best life’ leven: lekker vrijuit mopperen op de prijs van koffie, ongeïnteresseerd langs kraampjes schuifelen, mompelen dat het gezellig is. Verder worden de mooiste heterogebruiken natuurlijk gevierd: het chagrijnig voor je vrouw uit lopen, de mensen achter je ophouden omdat je met de buurman staat te praten over hoe vaak je wel niet op je kleinkinderen moet passen, met je kind voordringen bij het luchtkussen, smalend lachen om dingen die je eigenlijk niet begrijpt, ondanks dat alles normaal is toch niet echt tevreden zijn en om vijf uur naar huis lopen. En natuurlijk het met korte hoofdknikjes te kennen geven dat je niet-witte mensen gewoon tolereert.

“En in de avond is er voor de jeugd nog feest, met onder meer het zestien bier drinken en meisjes intimideren en een DJ. Ook wordt er naast scooters gestaan en op smartphones gekeken. Hartstikke mooi”, aldus Johan Bergsma.

Kortom: bij de braderie in Woudrichem kun je trots zijn op het feit dat je hetero bent en daar openlijk voor uitkomt. Kom langs!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik neem aan omdat het een hetero feesie is dat homo’s niet welkom zijn? Neem aan dat de organisatie ook weet dat dit bij wet strafbaar is? En ik zal het dan ook niet nalaten hiervan aangifte te doen, mits uw antwoord mij tevreden stelt.

Reageer
gravatar

Gisteren zag ik weer een hetero met zijn vriendinnetje in de berm aan de dijk. Ik had al iets door want een spoor van Bavaria bierblikjes, veel plastic verpakking en plastic flessen leidde ernaartoe.
Zonder immense vervuiling kan de echte hetero zich niet romantisch uiten; het is stoer.

Reageer
gravatar

‘t Is weer vakantietijd, geretardeerde reactie-neefjes mogen weer hun gang gaan. Reacties verdwijnen weer spoorloos: Derek Bolt heeft zijn werk bij De Speld opgegeven. Uitsluitend oneliners worden nog geplaatst, indien niet meer dan 140 tekens.

Reageer
gravatar

Een beetje Bombastisch aandoend, die drie identieke reacties van Arie. Maar wel inzichtelijk voor de individueel vormgegeven handelwijze van de redactie:
– op sommige dagen lukt het niet een reactie geplaatst te krijgen, ze verdwijnen gewoon spoorloos en geen Derk Bolt die ze nog vindt
– soms krijg je als redactioneel commentaar: “Rustig aan, je plaatst teveel reacties”
– standaard is “er zijn problemen opgetreden bij het plaatsen van je reactie. Terug <<
– vaak ook in het Engels
– andere keren: "Je hebt deze reactie twee keer geplaatst", beide pogingen verdwijnen spoorloos
– als je de redactie aanschrijft, ontkent men problemen, men kijkt (quasi) na en er blijkt niets in de fuik hangen.
Echter: hoogstaande oneliners: zoals die van Arie B. worden tergend drie keer geplaatst.
ERGO: 't is vakantietijd, dus er moeten weer geretardeerde redactie-neefjes aan vakantiewerk worden geholpen, of er is weer in stilte een ander systeem ingevoerd, of er is inderdaad sprake van selectieve censuur jegens reacties die adverteerders onwelgevallig zijn.

Reageer
gravatar

Verklaar je nader Arie; ben jij van de beweging die – zonder onderscheid- alle dode varianten ‘onder handen’ neemt, of selecteer je uitsluitend de mannelijke, vrouwelijke of LGBT+categorie?.

gravatar

Het is goed dat er een Hetero Pride in Woudrichem voor gewone mensen is . Het is toch gênant wanneer je bij de Canal Pride een drag queen hoort vertellen dat hij op de Pride kan zijn wie hij is. Je vraagt je toch af wat er met hem in z’n jeugd gebeurd is .

LHBTQ+-community? ?Prima maar hou het in de kast.?

Corrie.

Reageer
gravatar

Het is goed dat er een Hetero Pride in Woudrichem voor normale mensen is . Het is toch gênant wanneer je bij de Canal Pride een drag queen hoort vertellen dat hij op de Pride kan zijn wie hij is. Je vraagt je toch af wat er met hem in z’n jeugd gebeurd is .

LHBTQ+-community? ?Prima maar hou het in de kast.?

Corrie.

Reageer
gravatar

Ze gaan daar echt niet mee met hun tijd. Je kunt je er niet eens door oostblokkinderen laten zakken rollen. Mijn tijd voor een azc in Woudrichem zodat met alvast mee kan genieten van de multiculturele samenleving.

Reageer
gravatar

Kortom, de achterlijkheid en onwetendheid van de prehistorie leeft hier bij de keuterboertjes, die nooit enige up-to-date seksuele voorlichting, hadden nog steeds voort in het ruimtetijdperk.

Reageer