Anatol Photography / Shutterstock

Man met kekke sokken waarschijnlijk vlot

De man in de hotellobby waar toevallig ook veel zzp’ers werken is waarschijnlijk vlot. Dat denkt Gert na het zien van ‘s mans kekke sokken.

“Hij heeft sokken aan met daarop afbeeldingen van allemaal kleinere sokjes, in verschillende kleuren. Zo kek. Dan zal hij waarschijnlijk ook een leuke anekdote paraat hebben om een gezelschap enkele minuten met milde interesse naar hem te laten luisteren. Of knipogen als hij iemand herkent terwijl hij aan het bellen is. ‘Ik kom zo bij je’, kan je zo van zijn lippen lezen terwijl hij met een eenvoudige uhuh het telefoongesprek voortzet.”

“Je voelt denk ik wel in alles wat hij doet dat hij zichzelf ook vlot vindt”

Voorts denkt Gert bij het zien van de kekke sokken aan hoe de man informaliteit waarschijnlijk tot een van de kernwaarden van diens professionaliteit heeft verheven. “Ik denk dat de man dagelijks zegt dat het naast professioneel met iemand klikken ook ‘fucking’ belangrijk is dat je ‘gezellig een biertje’ met elkaar moet kunnen drinken. En voor een grapje is de man met de kekke sokken ook nooit te beroerd. Vindt ‘ie fijn. Hoewel hij eigenlijk nooit echt iemand laat uitpraten. Je voelt denk ik wel in alles wat hij doet dat hij zichzelf ook vlot vindt.”

Naar alle waarschijnlijkheid heeft de man thuis nog veel meer kekke exemplaren liggen. “Ik denk dat hij ook sokken in de lade heeft met psychedelische saxofoontjes en gorilla’s”, zegt Gert. Bij het ter perse gaan van dit artikel stak de man met de kekke sokken zijn duim op naar een collegaatje en knipoogde hij naar haar.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn eerste reactie op de kleding van deze multi-tasker was een combinatie van associaties:
– enerzijds een hoog Pipi Langkous gehalte (sokken)
– anderzijds een sterke Pipo-insteek (schoenen) en samenvattend;
– een recessionista (kostuum een uitverkoopje bij C & A).
Maar ik geef mijn mening graag voor een betere

Reageer