Studio Speld / Shutterstock

Statiegeldbeker enige maatje dat altijd bij je blijft op festival

Even was de 21-jarige Fenna uit Haarlem bang dat ze zielsalleen over het festivalterrein zou moeten struinen, toen ze haar vrienden was verloren bij het hoofdpodium. Maar gelukkig wordt ze gezelschap gehouden door haar statiegeldbeker, die sinds het biertje van twee uur geleden in haar hand verblijft.

Samen met haar statiegeldbeker zoekt Fenna naar een plekje in de schaduw. Ze mag haar vrienden dan kwijt zijn geraakt, maar om de aanwezigheid van de statiegeldbeker kan ze niet heen. Als ze hem even niet in haar hand heeft, steekt hij altijd half uit haar tasje of knelt hij in haar veel te kleine broekzak. Dan maar weer vasthouden. Beetje onhandig als je naar de wc moet en je vriendin je beker niet even vast kan houden, maar liever dat dan alleen.

Vroeger gooide Fenna altijd haar bekertje op de grond als haar drankje op was, maar nu ze er een half muntje voor heeft betaald, voelt ze de bijzondere drang om er urenlang mee te dansen. Zelfs op de dansvloer zijn ze onlosmakelijk verbonden. Een mooi moment. Zoiets heeft ze niet met haar andere vrienden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

zonder haar hadden we volgend jaar een super-mega- giga-hittegolf.,maar ze mag haar smoel wel een beetje opheialen.sa gereinigd koppie.

Reageer
gravatar

En uiteindelijk komt dan het moment van afscheid nemen, bij het inleveren van de beker. De droefheid van dit moment, genaamd de Bekerfinale, kan nooit worden goedgemaakt door het tegoed dat je dan krijgt. Anderzijds is geld best handig,

Reageer
gravatar

Die arme Fenna, dat ze constant met haar statiegeldbeker in de hand moet lopen is de schuld van de milieulobby. Die gasten houden er niet van wanneer mensen plezier hebben. Ze proberen je altijd ergens schuldig over te laten voelen. Opzouten met die gasten!

?Lang leve het hedonisme!?

Corrie.

Reageer