vitchuta thaithammakul / Shutterstock

Het gaat goed met de fruitvliegjesstand in de prullenbak van Jerome

Goed nieuws! Het aantal fruitvliegjes in de prullenbak van Jerome is opnieuw gestegen en daarmee lijkt een einde gekomen aan de kritieke toestand van de vliegensoort. In de dagelijkse telling in de keuken werden vandaag meer vliegjes waargenomen dan in eerdere tellingen, het totale aantal staat momenteel op 156.

“Toch mooi dat ik zo iets hebben kunnen betekenen voor de natuur”

En dat terwijl het lang leek alsof de vliegjes nooit meer terug zouden komen. In de winter waren ze nagenoeg afwezig, maar eigenlijk bleef het ook in de lente angstvallig stil. Even leek het zelfs of de fruitvliegjesstand helemaal tot 0 was gedaald. Het nieuws zorgde destijds voor veel bezorgdheid bij Jerome, die actie ondernam om fruit in zijn prullenbak te gooien en de deksel open te laten staan, en daarna heel lang de zak niet weg te gooien. Dat betaalt zich nu uit, de insecten dartelen door de keuken.

Terwijl Jerome naar de vliegjes kijkt kan hij een glimlach niet onderdrukken. “Moet je ze nou toch zien. Toch mooi dat ik zo iets hebben kunnen betekenen voor de natuur.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met de nieuwe vuilemmer, met chip, die veel groter is en ook minder vaak geleegd hoeft te worden heeft ook daar tal van ongedierte de kans.

Reageer