FOOTSTEP LOG / Shutterstock

Uitzicht voornamelijk hijskraan

Machtig tekent zich een iconische horizon van metaal af tegen de blauwgrijze ochtendlucht. Zover het oog reikt, louter hijskraan. Zo een uitzicht doet beseffen hoe nietig de mens is in het aangezicht des hijskraans. Sinds mensenheugenis kijken deze giganten der nijverheid vanuit hun eenzame residentie in het hart van de hemel neer op de planeet die wij stervelingen in bescheiden dankbaarheid ons thuis mogen noemen.

Heden kijkt Frans terug. Het mag.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, Noach Sr. kon toen ook niet raden dat de berg Ararat (oorspronkelijk Armeens territorium) later door Turkije zou worden geannexeerd. Van alle dieren die toen uit de Ark vrij kwamen, zijn Turkse tortelduiven pro-creatief het meest succesvol: ik word elke morgen door zo’n gevogelte veel te vroeg wakker geroekoet.

gravatar

De goeroe die in De Speld wereldberoemd is, zweeft een zeer korte tijd een heel klein eindje door middelen van hoppen vanaf een groot speldenkussen.

gravatar

Als je nu eens begint die flikkerlichten van die windmolens af te halen, dan is er nog net iets over van de zonsondergang bij de Philipsdam.

gravatar

Ja maar, Maitreya, als die flikkerende lichten van windmolens en hijskranen moeten worden verwijderd (op aangeven van de Maitreyaanse fractie in de Zeeuwse gemeenteraad) is de kans groot dat de toeristenvluchten van The Hague Airport en (de verlengde aanvliegroute van) Schiphol, massaal te pletter vliegen tegen deze monumenten van civiele techniek. Ik zie ze in TU’s Delft en Eindhoven al te hoop lopen

gravatar

Wat zeg je nou Loes; is de Maitreya ook al de kunst van levitatie meester? De zwaartekracht overwonnen? Dan komt de zweeftrein ineens een stuk dichterbij.

gravatar

Het is wat verder weg maar wie echt voor ruimtelijke vakantie gaat komt in good old Tsjernobyl ook goed aan zijn trekken. Veel leegstand, dat wel, maar de omgeving straalt echt iets uit. Dat kun je niet uitleggen, dat moet je voelen.

Reageer
gravatar

Tatsächlich; die Hintergrundstrahlung in Tschernobil muss man ja selbst körperlich erfahren haben, will man darüber reden können. Mach’ Ferien nun mal ganz anders, mit Hans Anders, ihr Reiseleiter.