NOS

Blok: ‘Ik versprak me een paar uur lang’

‘Ik had beter op mijn denkbeelden moeten letten’

Na de storm van kritiek die hij te verduren heeft gekregen, heeft Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken uitleg gegeven over de uitspraken die hij vorige week deed over mensen uit verschillende culturen. “Ik versprak me een paar uur lang.”

“Dit soort dingen floept er nou eenmaal uit als je een paar uur lang bedachtzaam gaat oreren”

De minister versprak zich erover dat Suriname een mislukte staat zou zijn, dat hij geen enkel multicultureel land kent waar mensen vreedzaam met elkaar samenleven en dat hij er geen vertrouwen in heeft dat met Oost-Europese landen goede afspraken te maken zijn. Ondanks de versprekingen verwacht Blok minister te kunnen blijven. “Dit soort dingen floept er nou eenmaal uit als je een paar uur lang bedachtzaam gaat oreren. Het waren op dat moment gewoon een paar ongelukkig gekozen denkbeelden.”

Eerder schreef Stef Blok per ongeluk een boek raciale theorieën in het postkoloniale tijdperk.
“Ik betreur dat ik daarmee aanstoot heb gegeven, ik had beter op mijn denkbeelden moeten letten.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee hoor, het verzakken van de huizen in Groningen gaat nog steeds ongewijzigd door. Alleen vallen er steeds minder huizen onder de stut- en steunregeling: het wordt de NAM (Shell, Esso en de Nederlandse Staat) allemaal net ff wat te duur. Men wil dit over deze kabinetsperiode héén tillen, dan heeft de VVD er geen last meer van.
En Stef Blok nu ook al naar huis sturen? We hebben pas de vorige VVD-Min. van BuZa naar huis gestuurd met een levenslange vertrekpremie, We blijven niet aan de gang: we zijn gekke Henkie niet.

gravatar

Het is overal hetzelfde, ook met de visserij. De vis is permanent een aantal keren kleiner. De bodem van de Waddenzee wordt afgeschraapt voor mosselen.

gravatar

Momentje Wendy en Aïda,

Hoewel de constatering in de kern juist is, kan er van een paar uur achterlijk ge-oreer niet gesproken worden. Blok lult al slap vanaf het moment dat ‘ie heeft leren wauwelen. Stef was toen een jaar oud destijds.

Reageer
gravatar

Toen hij voor het blok werd gezet, heeft Stef Blok gewoon gedachten geuit die hij al vanaf zijn jeugd koestert. Excuus aanbieden is makkelijk, maar daarmee denkt hij nog niet fatsoenlijk als baas van ons diplomatenleger. Hij is meer geschikt als minister van oorlog.

Reageer
gravatar

Kan gebeuren Steffie, helemaal niet erg! Niet iedereen is goed met de woorden en leren enzo.. Er zijn ook mensen nodig om gewoon “lichamelijk” werk te doen, hè. Dan laten het bestuur van het land gewoon over aan hele geleerde meneeren en mevrouwen, die daar heel veel verstand van hebben, okee?

Reageer
gravatar

Genetica… wat was daar ook alweer mee… er staat me vaag iets bij uit het verleden met een oosterbuur, en iets met een warm land, zuidpuntje van afrika misschien. Nou ja dat was blank en zwart, je ziet dat daar ellende van komt.

gravatar

Ik rijd eigenlijk in de gele trui, maar de renners voor mij zijn nog niet weggevallen. Ik betreur de verwarring, maar ik zal voor Parijs uitsluitsel geven.

Reageer
gravatar

Volgens mij heeft het meer te maken dat de denkbeelden van Blok zijn wat we allemaal denken van Suriname maar dat is niet politiek correct. Dat mag niet van de linkse media.

Je kunt toch niet beweren dat het Bouterse regime iets met fatsoen te maken heeft. ? Decembermoorden, drugshandel et cetera et cetera. ?

Corrie.

gravatar

Nou, me dunkt:
– Bouterse ontdoet het land van alle bebosssing,
– hij moedigt cocaïne-teelt aan,
– hij doet actief aan verkiezingsfraude en
– hij gaf zijn oudste zoon in bewaring aan de DEA
– hij stimuleert het toerisme rond Langetabbetje.
Die man verdient een Stoel in der Hemel en op zijn minst een Nobelprijs voor de Economie.