Monkey Business Images / Shutterstock

10 dingen die je kan zeggen als je jouw gesprekspartner na 3 keer vragen nog steeds niet verstaat

Met elkaar praten kan best leuk zijn. Zeker als je een onderhoudende gesprekspartner hebt. Maar soms praat je met iemand die zacht spreekt, slecht articuleert of op hetzelfde hardstyle feestje is als jij, waardoor je na drie keer “sorry, wat zeg je?” nog steeds geen idee hebt waar die het over heeft. Om je een “kan je het nog één keer herhalen?” te besparen, hebben wij tien dingen op een rijtje gezet die je kan zeggen als je jouw gesprekspartner na drie keer vragen nog steeds niet verstaat.

1. Hahaha, mm-hmm.

2. Daar schijn je tegenwoordig dus een app voor te hebben.

3. Ik moet plassen.

4. Ik denk dat het allemaal wel mee zal vallen. Biertje?

5. Wat ik zelf een beetje heb met Kant, is dat hij enerzijds een objectieve werkelijkheid poneert en anderzijds een subjectieve, waarneembare wereld erkent waarbinnen wij zaken als substantie, ruimte en causaliteit hebben. Doordat hij echter ook schrijft dat er oorzakelijkheid tussen deze twee werelden bestaat, komt hij in een paradox terecht waar hij zich, mijns inziens dan, niet uit kan redden. Wat jij?

6. Fluisterend: ik schaam me een beetje voor mijn gebrekkige kennis van bomen.

7. Ja nee, maar daarom is het ook zo fijn dat Macedonië een nieuwe naam heeft gekregen.

8. Ik kom zelf uit een heel ander gezin. Bij ons ging het aan tafel alleen maar over Entartete kunst en edelherten. Daarna keken we met het hele gezin Explosief en dan was het alweer bedtijd. Het waren gelukkige jaren. Maar goed, ik verstond je niet zo goed. Wat zei je eigenlijk?

9. Het is 2023.

10. Nou, dat hoor je mij niet zeggen!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Of dat je vraagt of iemand nog op vakantie gaat en die zegt: Nee, Ik heb dansexamen dus dit jaar geen Italië en jij denkt: – Hebben we dan seks samen? … Genitaliën?

Reageer
gravatar

Say what? Mijn algoritmes zijn te verouderd voor deze logica denk ik. Zei ik logica? Ik bedoelde: say what?

gravatar

Aan het eind der communicatie rest er altijd nog de LOI-cursus “Liplezen voor beginners” of spontane pantomimes. Vooral Italianen zijn daar goed in; die praten toch al overwegend met hun handen.

Reageer
gravatar

Dit soort miscommunicatie is nu helemaal nooit bij de Vrijthof-concerten van André Rieu. Men deint woordloos samen op driekwartsmaat en na-na-naat het hele repertoire begeleid door het klinken der bierglazen. Maar alles in het beschaafde, geen dissonant te horen. That’s the spirit.

Reageer
gravatar

Kijk en daarom is er vanaf 24 augustus alweer het Festival Oude Muziek: ‘Het Bourgondische Leven’. Geen enkel probleem met de verstaanbaarheid tijdens de concerten.
(Nu ja, het orgel en groot koor een beetje vermijden, maar die zijn eerder zeldzaam.)

Reageer