Shutterstock / Photographee.eu

De leukste korte gespreksonderwerpen voor bij je vrienden met een kind en aandachtsspanne van 20 seconden

Je hebt met je vrienden afgesproken die tegenwoordig een kind hebben. Net als je je twijfels over je relatie opbiecht, word je abrupt onderbroken. “Niet doen, Sofie! Wat hadden we nou afgesproken?” Als je moedig verder probeert te gaan, volgt al snel een “oh jee, ik geloof dat hier iemand een schone luier moet.” Denken dat je nog steeds uitgebreid je hart kunt luchten, is een veelgemaakte fout. Praat liever over iets in maximaal 20 seconden, net zo lang als hun huidige aandachtsspanne. Deze leuke onderwerpen helpen je op weg.

Nog weggaan deze zomer
Een leuk en bondig onderwerp om er in 20 seconden doorheen te rammen. Je vrienden stellen de vraag: ‘Ga je nog ergens heen deze zomer?’ Drie seconden zijn dan al voorbij, dus je kunt niet gebruiken voor een uiteenzetting over dingen die je wilt bekijken. “Ja, een weekje. En jullie?” is een goed antwoord.

Lekkere smeerseltjes
Heb je dat zelf gemaakt? Gesloten vragen zijn altijd goed. Na een ‘ja’ of ‘nee’ past nog een korte toelichting. Als er tijd over is voordat de koter iets gevaarlijks in zijn mond stopt, kun je altijd nog een verdiepende gesloten vervolgvraag stellen. “Proef ik daar paprikapoeder?

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Gemoedstoestanden op het werk
Werk je nog steeds op dezelfde plek? En heb je het nog naar je zin? Natuurlijk worden beide vragen bevestigend beantwoord, iedere uitweiding na een ontkenning zou sneuvelen door de volgende streek van de kleine.

Series op een laptop
Je vrienden hebben óf geen tijd om nog iets te kijken, óf kijken wanneer het kroost op bed ligt een aflevering. Je kunt dan nog snel voor de volgende verstoring uitwisselen bij welke aflevering jullie zijn. Ook leuk: deze vraag kun je de volgende keer weer stellen.

De Gazastrook
Niemand snapt er iets van dus dat kun je lekker kort houden. De multiple choice vraag ‘voor wie ben jij?’ is lekker beknopt.

Die ene dvd-box die je nog terug moet krijgen van je vriendin van toen ze die ooit leende toen haar hart was gebroken door die gekke drugsdealer twee jaar voordat ze moeder werd
Dit onderwerp doet het altijd goed en je vriendin kan waarschijnlijk niet wachten om het kort te houden, dus het past precies in 20 seconden.

Het doel van ons bestaan
Altijd leuk om even bondig aan te snijden. Heeft het leven wel zin? Waar gaat dit heen? Als je snel praat, past het zeker in 20 seconden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die ene dvd-box terugvragen gaat nog wel,maar op het eigenlijke terugkrijgen moet je toch wachten tot de kinderen op kamers gaan.En proberen te downloaden gaat geloof ik niet meer.

Reageer
gravatar

Ik zag twee van die moeders met elkaar praten. Kinderen op een afstand op de glijbaan. Af en toe rende er een naartoe, dan stond zo’n peuter boven aan de glijbaan, die niet naar beneden durfde ofzo.

Reageer
gravatar

Volgens de laatste berichten kan Maitreya in verschillende lichamen tegelijk bestaan, dat wil niet zeggen dat ze voor de wet dezelfde zijn.