Bron YT NOS

Moet de NAVO beter zorgen voor onze ouderen?

Lidstaten voldoen niet aan de norm

Het was een pijnlijk beeld donderdag op de tweede dag van de NAVO-top: een oudere man die nauwelijks op zijn benen kon blijven staan en door wereldleiders overeind moest worden gehouden.

“We weten dat niet alle lidstaten voldoende uitgeven aan ouderenzorg, maar nu wordt dat wel op een heel schrijnende manier zichtbaar”, zegt secretaris-generaal Jens Stoltenberg. “NAVO-landen zouden minstens 30 procent van hun bbp aan ouderenzorg moeten besteden. Dat hebben we ook zo afgesproken.”

“De tijd van lege praatjes is voorbij, er moeten meer NAVO-handen aan het bed”, zegt ook de Poolse premier Mateusz Morawiecki. “Zij hebben dit continent opgebouwd na de oorlog. We kunnen niet achterover leunen en erop rekenen dat de Amerikanen onze ouderen wel verzorgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als je huisdieren of ouderen wilt houden, moet je er ook goed voor zorgen. Op tijd een natje en een droogje en goede sanitaire voorzieningen. Dan heb je er het langste plezier van. Ook aandacht is belangrijk.

Reageer
gravatar

Speld, hoe onzorgvuldig van jullie jegens de Euro-gerontocraat Jeanclaude Juncker die hier onderweg is naar een plek in de EU-tempel om eens lekker wild te plassen.Het enige zorgelijke lijkt mij het precedent dat Samson maakte toen hij de tempel deed instorten. De gerontocratische alcoholist is hier betrapt terwijl -gesteund door senioren- zijn rits losritst om tussen twee pilaren zijn blaas te ledigen. Bij Samson liep dat toen verkeerd af en de had alleen maar Delilah, die hem hielp, als typiste.

Reageer
gravatar

Dit is ook een voorbeeld wat er gebeurd wanneer ouderen niet op tijd met pensioen kunnen, en maar moeten doorwerken. Het is een schande dat we dit laten gebeuren binnen de EU.

Reageer
gravatar

Het is inderdaad lachwekken voor de rest van de wereld en alle belastingbetalers aan de EU dat deze man stomdronken op zo een bijeenkomst verschijnt en niet aan het einde van die dag ontslagen is.

Reageer
gravatar

Was de goede man wel dronken ? Ik denk dat hij een hongerklop had, gezien het hongerloontje dat hij bij de EU verdient.

gravatar

ik ben zielig. Ik stel voor dat minstens 40 procent van het bbp aan mij gegeven wordt en dat alle NAVO landen hier aan moeten voldoen

Reageer