Ranta Images / Shutterstock

Hawaii-blouse van Niels inmiddels niet meer ironisch

De Hawaii-blouse die Niels in de zomer van 2015 voor de grap kocht in een vintagewinkel, is na drie volle seizoenen als meest gedragen kledingstuk met geen mogelijkheid meer ironisch te noemen.

De inmiddels zongebleekte en verwassen blouse is in drie jaar verworden tot het fundament van zijn garderobe. “Je moet zorgen dat je altijd één paar slippers, één zonnebril met gele glazen en een witte linnen broek in huis hebt, dan kun je eindeloos combineren,” stelt Niels. “Met een hawaii-blouse, dan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik kwam vandaag een vlotte vrouw uit Zierikzee tegen met blond haar en twee Engelse toeristen. Toen ik wat zei tegen die Engelsman nam ze gelijk het woord over, ze kende haar verantwoordelijkheid. Ik vond het leuk eens iets anders te horen dan Duits, maar hij mocht niets zeggen. Ik had het even over Collaboratie op Schouwen-Duiveland in de Tweede Wereldoorlog, en de Spaanse bezetting en toen werd ze enthousiast over het toerisme en haar sjofele vrienden hier. Ja de visserijdagen komen er weer aan, en ook de eigenliefde die daarmee gepaard gaat.