Studio Speld

Studio Speld

Kijkersfile van cruiseschepen langs kust Hawaii

Langs de kust van Maui bevindt zich een groeiend aantal dicht op elkaar varende cruiseschepen waarvan de inzittenden naar de enorme bosbranden op het eiland kijken. De boten varen dusdanig langzaam dat zij achteropkomende cruiseschepen hinderen en een gevaar op zee vormen.

Om de kijkersfile tegen te gaan roept de Amerikaanse kustwacht de kapiteins van de cruiseschepen op om geen aandacht te schenken aan de wegfikkende tropische eilandengroep en alle ogen op de vaarweg te houden. Hieraan wordt getuige de groeiende sliert schepen vooralsnog geen gehoor gegeven.

Vanuit het zwembad op het dak van cruiseschip ‘Ocean Hero’ vindt de Nederlandse Anja (79) het uitzicht in ieder geval ‘spectaculair’. “Zo’n zee van vlammen zie je niet vaak. Ik heb, net als veel andere passagiers, onze kapitein gevraagd om te stoppen. Gewoon het anker uitgooien voor een paar uur. De boten achter ons wachten maar even hoor. De bosbranden op Maui gaan vast nog lang genoeg door dat ook zij een glimp kunnen opvangen zodra wij gepasseerd zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *