Marc Majcher / Wikimedia Commons

Crisis tijdens potje Risk na oversteek van Noord-Afrika naar Europa

Vader Ron staat er met Zuid-Europa alleen voor

Een potje Risk heeft voor een grote crisis gezorgd bij de familie Van der Sande in Mierlo. Dochter Annemarie probeerde Zuid-Europa te bereiken via Noord-Afrika, waarna er hevige ruzie uitbrak tussen de betrokken partijen.

Annemarie had de opdracht om Europa, Zuid-Amerika en een derde continent naar keuze te veroveren. De oversteek van de Middellandse Zee leek haar ondanks de risico’s de meest logische route. Haar beurt was bijna succesvol. Vader Ron, op dat moment in het bezit van Zuid-Europa, kon de poging nog net afslaan.

Ron riep daarop met overslaande stem en een mond vol borrelnoten dat hij er alleen voor stond en dat de grenzen dicht moesten. Zoon Floris, eigenaar van West-Europa en Scandinavië, erkende het probleem: “Ze blijft natuurlijk nooit in Zuid-Europa, maar gaat zo gauw ze de kans ziet door naar het noorden.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Hij zag echter niet direct een oplossing: “Als we de route vanuit Noord-Afrika onmogelijk maken, vindt Annemarie toch wel weer een andere weg. Bijvoorbeeld vanuit het Midden-Oosten. Voorlopig kunnen we het best gesloten locaties aanleggen om haar eenheden tijdelijk in op te vangen.”

Ron eiste vervolgens dat de eenheden van Annemarie werden herverdeeld over heel Europa, maar zijn echtgenote Marlies weigerde ze toe te laten in Oost-Europa. Zij stelde haar eigen harde aanpak voor: “Die heeft in Australië ook prima gewerkt.”

Uiteindelijk bereikten de familieleden na lang praten een akkoord dat ze geen van allen echt begrepen.

Dit artikel verscheen eerder op Lercio


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Annemarie heeft nog gepoogd om met een boeing haar eenheden in Oost Europa te krijgen, maar die is door rebellen uit de lucht geschoten. Hoewel er duidelijke aanwijzingen zijn dat haar Opa dit vanuit Rusland heeft geïnitieerd.

Reageer