tommaso79 / Shutterstock

Frank is bang dat mensen denken dat hij denkt dat hij overanalyseert

Overanalyseren is helemaal niets voor Frank, maar toch vreest hij dat mensen denken dat hij denkt dat hij dat wel doet. “Ze zullen wel allemaal denken dat ik denk dat ik niets anders doe.”

Frank zit absoluut niet te wachten op dat onjuiste beeld van hem. “Ik kan me goed voorstellen dat mensen anders naar me kijken als ze denken dat ik denk dat ik continu bezig ben met hoe anderen mij zien. Dat merk ik nu al vaak aan de manier waarop ze naar me kijken. Ik hoor ze al praten: ‘O Frank denkt echt veel te veel na over wat mensen denken dat hij denkt.’”

Om verdere vergissingen te voorkomen, loopt Frank nu iedere avond in bed nog even zijn dag door om te kijken of hij mensen mogelijk op het verkeerde been heeft gezet. “Als ik mijn gesprekken naloop, zie ik in mijn woordkeuzes en houding ook wel waarom mensen zouden denken dat ik denk dat ik overanalyseer. Als ik mij net iets anders zou gedragen, zouden mensen nooit op zulke rare ideeën van me komen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hey, dit is toevallig, ik heet ook Frank!

Soms heb ik trouwens dezelfde gedachten, voornamelijk wanneer er mensen dood neervallen als ik net iets gezegd heb. Bv, de plaatselijke shoarmaverkoper, of een bekende duitse schrijver. Brrr, dat is niet goed voor de gewetensfunctie.

Reageer
gravatar

Hmm., hier is duidelijk weer een intellectueel aan het woord. Hou je je een beetje in? Niemand zit bij de Speld te wachten op een stel overwerkte hersenen. Dat laten we -terecht of onterecht- over aan een gedegen overspannen ontspannende redactie.

gravatar

… gaat bij Frank via auto-suggestieve ego-reductie. Zeg maar: een vorm van ambulante paranoia. Dat moesten meer mensen doen in de politiek. Bij de VVD zijn ze daar -bij intrede in deze partij- tegen ingeënt.