at5/ yt

Nederlands tintje: Nederlandse Turken helpen hun landgenoten in Turkije aan dictatuur

Aan de overwinning van Erdogan bij de Turkse verkiezingen zit een leuk Nederlands tintje, want mede dankzij de massale steun van Nederlandse Turken haalde de zittende president een meerderheid. Het is voor het eerst dat een buitenlands parlement van haar macht wordt beroofd door Nederlandse inbreng.

“Als het aan de mensen in Turkije had gelegen was het misschien wel niet gelukt”, zegt de 34-jarige Yasin Hassan uit Amstelveen trots. “Ik ben blij dat we als Nederlandse Turken iets hebben kunnen doen voor de lokale bevolking. Turkije is toch ons moederland en je gunt die mensen gewoon de repressie die we hier niet hebben.”

Yasin krijgt bijval van de 21-jarige Semra Aydin. “Erdogan heeft veel voor Turkije betekend. Vooral als je er niet woont en geen last hebt van onderdrukking kun je dat goed merken. De snelwegen zijn er de laatste tijd erg op vooruit gegaan en dat is fijn wanneer je er op vakantie bent.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nu duidelijkheid over de invloed van een Turkse dictator op Nederlandse Turken; de band met het moederland HOEFT niet te worden doorgesneden. Men blijft -primair- Turk ondanks een Nederlands paspoort. Turken in Nederland zijn hier niet vanwege de democratie; onze Turken zijn onderdeel van een staand leger in heel West-Europa, dat in no-time kan worden gemobiliseerd. Bij Jinek (NPO 1) bleken nu ook (Turkse) Koerden in Nederland op Erdogan te stemmen, ondanks hun lopende vervolging in Turkije. Snappen jullie het nog?

Reageer
gravatar

Nee Mark, dat zie je verkeerd! Turken in Nederland willen gewoon de voorwaarden scheppen waaronder de rest van de Turken in Turkije ook naar Nederland komen. Vergelijk het met onze voormalige kolonie Suriname, waar de helft van de bevolking kort voor de zelfstandigheid in 1975 een goed heenkomen koos in Nederland koos. Het duurt niet lang meer voor de achterblijvers in Paramaribo en Langetabbetje ook via Brits- en Frans Guyana i.v.m. gezinshereniging naar Nederland komen.
Tayyip gokt erop dat ook hij -net als miljoenen landgenoten- asiel krijgt in Nederland. Via DENK kan hij dan met voorkeursstemmen probleemloos minister-president worden van wingewest Holland. Hij hoeft dan ook geen contingent Grijze Wolven en haatpredikers meer te financieren. Dat doen dan onze bevriende staatshoofden in het Midden-Oosten wel.