Shutterstock / AlexZaitsev

Onderzoek: 60% van al het zuurstof op aarde zit in chipszakken van Lay’s

60 procent van alle zuurstof op aarde zit opgeslagen in zakken chips van Lay’s. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Princeton. Met de ontdekking is eindelijk een verklaring gevonden voor het al jaren dalende aandeel zuurstof in de aardatmosfeer.

De zuurstofopslag in zakken naturel, paprika en cheese onion betekent dat Pepsico, eigenaar van Lay’s, het Amazonewoud voorbij is gestreefd als longen van de wereld. “Twee van de drie mensen op aarde ademt zuurstof uit onze zakken chips”, verklaarde een trotse directeur-generaal Alan Macuffin gisteren.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Volgens Princeton-geograaf Daniel Stolper zullen zakken Lay’s binnen dertig jaar onmisbaar worden om te overleven. “Iedereen zal dagelijks minstens zes zakken chips nodig hebben om normaal adem te kunnen halen”, aldus Stolper.

Volgens Stolper is internationale druk noodzakelijk om Lay’s ervan te overtuigen om meer lucht in zijn zakken te stoppen. De chipsfabrikant heeft laten weten dat daar dan wel een prijsstijging tegenover moet staan. “Want van de lucht kunnen we niet leven.”

Dit artikel verscheen eerder op El Mundo Today.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *