g-stockstudio / Shutterstock

Stel in restaurant begint ruzie om ongemakkelijke stilte te doorbreken

'Wil je niet zo smakken?'

Al sinds het voorgerecht hebben Marieke (29) en Stefan (28) elkaar niets meer te melden. Ze zijn uit eten vanwege hun trouwdag, maar er is al minutenlang sprake van een ongemakkelijke stilte. Om aan die pijnlijke situatie te ontsnappen, besluit het stel elkaar de tent uit te vechten.

“Wil je niet zo smakken”, snauwt Marieke om de stilte te doorbreken. Dankbaar grijpt Stefan de strohalm aan. “Nee, jij wint een Grammy als je kauwt.” Marieke reageert onmiddellijk: “Doe eens rustig joh, je voelt je altijd meteen zó aangevallen!”. “Moet jij zeggen”, antwoordt Stefan gevat. “Je bent nog sneller op je teentjes getrapt dan je moeder.” De eerste traan biggelt over Mariekes wang. “Ontzettende klootzak”, fluistert ze.

Opgelucht ruziën de twee verder. Alle irritaties uit hun relatie komen aan de orde, en ongemakkelijk wordt het etentje geen moment meer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is dit voor een nieuw toneelstuk met veel drama?

Titel: ‘WIE is er bang voor Marieke?!!”
Of een slag gedraaid: ‘WIE is er bang voor Stefan?!!’
(Lees voor met veel drama in de stem.)

#ZieIkNaarUit
#ToneelIkKanErGeenGenoegVanKrijgen

Reageer
gravatar

Ze gaan kapot van hun eigen troel. Niet vreemd, want hun relaties zijn gebaseerd op geloof, en ik ben hierin hun enige referentie die daarvoor gebruikt is.

Reageer
gravatar

Mieke komt uit een milieu dat nog opgevoed is met Jan Wolkers voor haar seksuele voorlichting. De aanvang van de multiculturele samenleving.
Daarom is ze zo op Turken.

gravatar

Uw tiiel zit u als een klen joch dat het ambtsgewaad van ziin vader die keizer is stiekem heeft angetrokken. ‘professor’. U verdrinkt erin.