Shutterstock/Ben Schonewille - Andreas Wolochow

Vrouw heeft altijd meer gehad met Oekraïense handelsverdragen dan met haar eigen organen

‘Mijn organen voelen toch ver weg’

Internetplatform GeenStijl heeft niet genoeg handtekeningen opgehaald om een referendum over de donorwet te mogen organiseren. De 37-jarige Sarah Koolmijn weet waar dat aan ligt. “Je eigen organen zijn toch een beetje een ver-van-mijn-bed-show.”

“Het referendum over Oekraïne was heel duidelijk. Dat ging over de convergentie op het gebied van buitenlands- veiligheidsbeleid, samenwerkingen aangaande binnenlandse hervormingen, praktische samenwerking op militair gebied, antidumpingsmaatregelen, sanitaire en fytosanitaire maatregelen, certificeringsprocedures en subcomité geografische aanduidingen. Dat is natuurlijk een onderwerp dat iedereen aangaat. Daar heb je het over tijdens de koffiepauze. Ik heb gisteren nog een plofkip uit Oekraïne gegeten. En wie kent er niet iemand die er persoonlijk last van zou krijgen als Europa en Oekraïne een overeenkomst sluiten over de bescherming van persoonsgegevens op basis van de internationale normen?”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

“Met de donorwet ligt dat heel anders. Je organen staan zo ver van je af. Je kunt ze niet eens zien. En laten we eerlijk zijn: je eigen lichaam is zó complex, het is moeilijk daar een mening over te hebben. Beslissingen daarover kun je daarom beter aan experts overlaten. Frans Timmermans, bij voorkeur. Die man spreekt 8 talen. Maar Pia Dijkstra is ook oké. Zij las vroeger het achtuurjournaal.”

Bart Nijman van GeenStijl erkent dat de donorwet misschien niet het juiste onderwerp was voor een referendum. “We hebben gekozen voor een binnenlands vraagstuk waar de afgelopen maanden heel veel discussie over was, en waar het Nederlandse parlement daadwerkelijk zeggenschap over heeft. Het was dus geen goed onderwerp. Als het referendum ooit weer wordt heringevoerd gaan we het gewoon weer hebben over het eigenwoningforfait in Mongolië.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach ja., D66 met z’n referendum-kroonjuweel. Het laat weer eens zien dat de politieke elite vindt dat het volk z’n bek moet houden. Inspraak wordt door hen niet gewenst.

De uitspraak van politicus Colijn -dat zwijn- in 1945 ?:”Gaat u maar rustig slapen.” wordt door de hedendaagse politiek nog steeds gebezigd.

Corrie.

Reageer