Pro Shots / Zuma Press

Pro Shots / Zuma Press

Russische kritiek op Poetin: ‘Sabotage Nord Stream mocht niet zonder referendum’

Europese landen zijn hevig verontwaardigd over de vermoedelijk Russische sabotage van de Nord Stream-gasleidingen, maar ook in Rusland zelf is er kritiek. Veel opiniemakers vinden dat president Vladimir Poetin de explosies eerst in een referendum aan de bevolking had moeten voorleggen.

“Je kunt niet zomaar zonder mandaat een gasleiding naar Europa opblazen”, zegt regisseur Karen Sjachnazarov, een veelgevraagde gast in tv-shows. “Daar is goedkeuring van de Russische bevolking voor nodig. Ik begrijp ook niet zo goed waarom het niet gebeurd is. Ik acht de kans groot dat meer dan 95 procent van de kiezers de sabotage gesteund zou hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *