Radu Bercan / Shutterstock.com

Dolkomische man fleurt terras op door ‘bingo’ te roepen als iemand glas laat vallen

'Ach ja, je ziet een kansje om anderen te laten lachen en dan grijp je die'

Een aardige opsteker voor de mensen op het terras aan de grote markt van Breda vanmiddag. Een raskomiek riep vrolijk ‘bingo!’ toen een serveerster een glas liet vallen. Simone was erbij toen het gebeurde: “We hoorden allemaal het gerinkel van brekend glas, en na een korte pauze riep die komiek die kreet als commentaar. Hilarisch.”

De jonge grappenheld die verantwoordelijk was voor het luchtige commentaar hield zich nuchter onder de complimenten die hij voor zijn opmerking kreeg. “Ach ja, je ziet een kansje om anderen te laten lachen en dan grijp je die. Het had iedereen kunnen zijn hoor. En weet je, diep in mijn hart wist ik eigenlijk wel dat ik heel grappig was, dus dit is gewoon nog maar weer eens een bevestiging. Overigens zei mijn buurman nog ‘ja joh, pleurt daar maar neer’, dat was ook heel erg grappig.”

De serveerster die het glas in eerste instantie liet vallen betoogde zich eveneens enthousiast: “Wát een lul.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zojuist blijkt dat -óók- De Speld op basis van inhoudelijke voorkennis en steekwoorden preventieve censuur toepast. Na drie opeenvolgende pogingen een bijdrage te leveren hebben algoritmen het laatste woord ook in dit medium.

Reageer
gravatar

Zonder wetenschappelijke definitie wijst -vooral- dat “alles daar omheen” op een gemakzuchtig meegaan met maatschappelijke hypes. En dat voor een professor die onze cocaïne-snuivende Hope des Vaderlands, tussen marihuana-wolken de weg moet wijzen. Het wordt tijd dat we weer een echte Minister van Onderwijs (m/v/lbgt); dus liever geen VVD’er.

gravatar

Die woorden “en alles daarom heen” spreken mij eerlijk gezegd wel tot de verbeelding. Het dagelijks bestaan met zijn prestatiedruk en u weet het allemaal wel willen wij graag ontstijgen in onze vrije tijd en graag laten wij daarom alles heen gaan. Middels zen, Netflix, cocaïne. Fortnite of het Speldforum.

gravatar

Ik zat toevallig als Bosschenaar met mijn Bredase vriendin Simone gisterenmiddag ook op het terras van ‘t Hart van Breda op de Grote Markt in de gezelligste stad van Nederland op één na. Simone, die toevallig jeugdvriendin is van de serveerster, heeft de lul met haar handtasje een flinke klap tegen zijn domme kop gegeven. Dat kostte haar heur nieuwe iPhone, maar dat had ze er wel voor over.

Reageer
gravatar

Het brekend glas had tot meer hilariteit geleid als er nadien (in plaats van Bingo) in plaatselijk dialect “Allahu Akbar” was geschreeuwd door de betrokken raskomiek. Het precedent in de Bataclan in Parijs bood inzichten in groepsgedrag bij panieksituaties. Was leerzaam geweest, als voer voor sociologen. Een gemiste kans daar in Breda. Anonieme raskomiek: Volgende keer beter opletten.