YouTube / Universal Studios

Dinosaurussen blijven braaf in hun hokken in Jurassic World: A Nice Day

Het is een warme dag

Wie denkt dat er na vier Jurassic Park-films geen vernieuwing meer mogelijk is, heeft het mis! In het nieuwe deel ‘Jurassic World: A Nice Day’ blijven de dinosaurussen de hele film lang in hun hok, waardoor de hoofdpersonen tijd hebben om naar het strand te gaan en over hun leven te praten.

De film opent met sfeervolle shots waarin velociraptors liggen te slapen in hun met schrikdraad omheinde verblijven. Het is een warme dag, ze tonen geen enkele intentie om op slinkse wijze uit te breken. Verzorger Owen Grady (Chris Pratt) kijkt ernaar en ziet dat het wel prima is voor vandaag. Hij loopt naar Claire (Bryce Dallas Howard), zijn ex-vrouw, en vraagt of ze zin heeft om naar het strand te gaan. Ja hoor, dat heeft ze wel, maar ze leest eerst nog even dit hoofdstuk uit de nieuwe Rachel Kushner uit, goed?

Er is geen sprake van een trillende grond, door ofwel een naderende t-rex of een ontwaakte vulkaan. Nee, de grond ligt onbewogen onder hun voeten als ze met blote voeten door de branding slenteren en ongedwongen kletsen over hun leven. Serene beelden tonen de zee, die misschien wel rustiger dan ooit in golfjes het strand op rolt. Daarmee opent zich een nieuwe wereld voor de Jurassic Park-fan, die door de brave dinosauriërs eindelijk eens een dieper inzicht krijgt in de roerselen van de nieuwe hoofdpersonen.

Hoe denken zij jaren later eigenlijk over hun scheiding? Is het niet vreemd hoe de tijd voortschrijdt en hoe het soms lijkt alsof we meerdere levens in één leiden? Hoe verhoudt de mens zich tot het verleden? Kunnen we ooit echt veranderen?

Ach, alles lijkt zo simpel op deze mooie dag. Claire zet een strohoed op. Owen Grady eet van een tros druiven. In de ondergaande zon vliegen enkele pterodactyli voorbij, een triceratops ademt zachtjes uit door zijn neusgaten. Maar verder verklappen we niet te veel, je moet het maar gewoon gaan zien.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste Teun, ik wil graag zaken met u doen. Als u zich morgen om 15:00 meldt op carpoolplaats Tilburg-Hilvarenbeek A58 zult u een felroze vrachtwagen treffen met het opschrift “The sky is the limit”. Spreekt u even de chauffeur aan (kleine bril, lang, krullend haar), dan gaat het balletje rollen.

gravatar

U blijft alsmaar fouten maken, mijnheer Steeds.
De correcte aanhef dient te luiden:
Dion, Zeg maar Teun doet een serieuze oproep. Daar moet je niet mee spotten.

gravatar

Qua mimiek van dit laboratoriummodel meende ik, aanvankelijk, te maken te hebben met een mislukt broedsel uit de fabriek van E.T. Het ziet er naar uit dat Steven Spielberg zijn oude hobby (genetisch manipuleren) weer heeft opgevat. Hij blijft maar aan de gang; de constructie van de androïde DJ Trump is ook al misluk. Laat hem nu extra oppassen bij de doorontwikkeling van dit handmodel.
P.S. zijn de kinderen op de foto veilig thuisgekomen of is er een amber alert uitgevaardigd.