Shutterstock / Harald Keller

Utrecht wil nieuw station om achterkant Hoog Catharijne bereikbaar te maken

'Nog zoveel shopplezier waar mensen niet van weten'

Utrecht wil graag een tweede intercitystation. Volgens het gemeentebestuur is een tweede station nodig om Hoog Catharijne van beide kanten bereikbaar te houden.

“Met de verbouwing van Utrecht Centraal is de westelijke ingang van Hoog Catharijne weliswaar veel beter bereikbaar geworden, maar als mensen naar de andere kant van het winkelcentrum willen zijn ze nog steeds een paar uur onderweg,” zegt wethouder Lot van Hooijdonk. “Daar is nog een hele hoop shopplezier waarvan mensen niet eens het bestaan weten omdat ze halverwege de weg kwijtraken of in huilen uitbarsten. Met een extra intercitystation aan de andere kant kunnen mensen die bijvoorbeeld vanuit Amsterdam komen al binnen een half uur bij de ZARA of de Mediamarkt zijn.”

Nadat de bouw van het extra station gerealiseerd is, kan Utrecht volgens Van Hooijdonk echt groot denken. “Misschien kunnen is dan een uitbreiding van Hoog Catharijne mogelijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met de nieuwe plasticregelgeving mogen ballonnetjes straks niet meer, dus dit ballonnetje was nog net op tijd.

gravatar

Geachte bestuursvoorzitter van uitgeverij De Speld,

Het wordt steeds erger. Pietje Puk werd al gehackt voordat hij een reactie had verzonden. Dit soort praktijken nemen hand over hand toe.

Wat gaat u daaraan, mede in verband met de nieuwe EU-wetgeving, doen?

Reageer
gravatar

De begripsinhoud van ”fascisme” wordt door Speldgebruikers wel erg gemakkelijk opgerekt.

He heeft langzamerhand veel weg van een verlebberde condoom.

gravatar

Pietje, thuis parkeren is niet meer zo eenvoudig, omdat alle parkeerplaatsen voor jouw deur zijn gereserveerd voor berijders van hybride auto’s die dagelijks ongeveer 25 kilometer naar hun werk en terug rijden.

gravatar

Ach ja, ze doen maar in Utrecht. Treinreizigers naar Utrecht kunnen met een eindje verder sporen de mooiste en gezelligste historische binnenstad van ons land met de interessantste winkeltjes en verrassendste restaurantjes bezoeken.

Reageer
gravatar

Ik heb jaren geleden met een Bossche bol ‘n jaar samengewoond in Zeist. Hij wilde elk weekeinde naar Den Bosch om te winkelen en uit te gaan; met carnaval zelfs vier dagen! Met een kind van drie viel dat mij niet mee. Daarom ging het mis. Toch verlang ik nog vaak naar Den Bosch en mijn lieve Bossche bol.

gravatar

Beste Jolanda,

Uw openhartig bericht is mij uit het hart gegrepen.

U moet de schuld niet bij uzelf zoeken.

Ik hoop van harte dat u met mijn advies beter kunt leven.

Lieve Lita van de Libelle

gravatar

Beste Jolanda,

Ik bedoelde natuurlijk: “U moet de schuld niet bij uzelf en/of uw dochter zoeken.”

Helaas is de nieuwe Libelle al ter perse, zodat mijn correctie te laat komt. Gelukkig volgen intelligente Libelle lezeressen, als ze bestaan, dagelijks de nieuwsberichten van De Speld.

gravatar

De kwaliteit van de Utrechtse gemeenteraad kennende, verwacht ik dat het nieuwe intercitystation in Bunnik komt te liggen.

gravatar

Ik verbaas me iedere keer weer dat er kennelijk monteurs zijn die deze roltrap iedere keer weer aan de praat weten te krijgen en daar waarschijnlijk bakken met geld mee verdienen.