Z. Jacobs / Shutterstock

De 2 fasen waar iedereen doorheen gaat die een vliegreis maakt

Je hebt er maanden naar uitgekeken en vandaag is het eindelijk zover: je gaat een verre reis maken naar het buitenland. Maar dan moet je wel eerst met het vliegtuig. Wat kun je verwachten? Dit zijn de 2 fasen waar je doorheen gaat:

1. Extreme haast

Het vliegtuig vertrekt pas over 6 uur maar toch zit je al van top tot teen onder de stress. Je hebt de vorige dag met jezelf afgesproken niet eerder dan 3 uur van tevoren van huis te vertrekken, maar no way dat je jezelf daaraan gaat houden. Het zweet druipt van je voorhoofd, je oksels zijn kleddernat. Zit alles wel in de koffer? Je haalt alles er nog een keer uit en doet alles er weer in. Toch maar een vierde oplader meenemen voor het geval die andere drie kapot gaan? Ja goed idee. Oké het vliegtuig vertrekt pas over 5,5 uur. Alvast gaan? Misschien is er een wisselstoring op het spoor, zijn de taxichauffeurs aan het staken en heeft de bus een lekke band. Toch maar haast maken dan. Iets te lezen kopen voor in het vliegtuig? Nee, dat koop je op het vliegveld wel. Koffer dicht, en gaan. Deur op slot. Checken of de deur op slot is. Dat is het geval. Lopen, snelwandelen. Hollen! Rennen! Vlug! Heb je de deur op slot gedaan? Even terug om te checken. Gelukkig dat je drie uur de tijd hebt genomen. En nu, go go go! Snel naar Schiphol!

2. Intense verveling

Door de extreme haast ben je meer dan 4 uur van tevoren op het vliegveld. Je bent al online ingecheckt dus zelfs dat kun je niet meer doen. “Dat scheelt tijd”, zei je nog tegen je vriendin de vorige avond. Je loopt een paar keer heen en weer langs de winkels alvorens door de security te gaan. Nog 3,5 uur voordat het vliegtuig vertrekt. Heen en weer lopen maar weer. Ho! Mind your step. Even zitten bij de gate. Weer opstaan. Veel te duur broodje eten dan maar. Dure koffie erbij. Je halve vakantiebudget gaat hieraan op, maar goed, je moet wat. Mind your step. Naar de Burger King? Nee kut, die zit voor de douane. Mind your step. Paar keer naar de wc. Goed, je moet eigenlijk niet, maar je bent zo toch weer 2 minuten verder. Waar zit het panoramadek eigenlijk? Mind your step. Toch nog een keer de taxfree in, misschien hebben ze daar andere merken gin en Toblerone dan in de vijf See Buy Fly’s waar je net geweest bent. Dat blijkt niet het geval. Mind your step. Nog 3 uur voordat het vliegtuig vertrekt. Als hij tenminste op tijd is. Mind your step. Al in de rij gaan staan voor de gate. Dan ben je in ieder geval als eerst in het vliegtuig. Gelukkig ben je op tijd vertrokken, zeg je tegen jezelf. Scheelt een hele hoop stress.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ga soms een dagje naar SchkpholMijn koffer staat gepakt op zolder daar staat hij al jaren. En daar blijft hij ook. Tot ik zin krijg om te gaan reizen dat kan nog jaren duren. ik ga voorlopig Hollanders bekijken in Holland. Ze worden steeds zeldzamer.

Reageer
gravatar

Neem Teuge, dat zal je lang heugen. Of Terlet, dat geeft me een …. Enfin, vul verder maar in en vergeet Lelystad niet.

gravatar

dank je, maar ik vind Eindhoven Airport te groot. Ik pak wel een vlucht bij Valkenburg airport, zie ik gelijk Soldaat van Oranje de musical nog