Studio Speld / Shutterstock

Nieuwe privacywet verbiedt tattoos met kindernamen en geboortedatum

Persoonsgebonden data mogen niet zonder toestemming getoond worden

Slecht nieuws voor alle ouders die de namen of geboortedata van hun nakomelingen op hun huid vereeuwigd hebben: door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is het vanaf vandaag niet meer toegestaan persoonsgebonden data zonder toestemming te tonen. Zulke tatoeages moeten daarom verwijderd of bedekt worden.

“De voornaam en geboortedatum van een kind zijn persoonsgebonden data die niet zomaar in het openbaar weergegeven mogen worden”, legt privacy-expert Jens Govaerts uit. “Daarover is de AVG heel duidelijk.” De tattoos zijn daarom alleen toegestaan als de drager een schriftelijke goedkeuring van de gegevenshouder gekregen heeft. Dat is echter alleen mogelijk als het kind minstens 18 jaar oud is.

De tatoeages moeten tot die tijd verwijderd of onherkenbaar over-getatoeëerd worden, bijvoorbeeld door verpixeling of een mooie Chinese draak. Een alternatief is ducttape of eventueel kleding.

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De namen van mij kleindochters van 8 en 12 jaar die vermoord zijn in drama 9-9-2020.in Dordrecht zijn nu gebruik als tatoo op de armen van een of andere familie leden van de man die hun hebben vermoord. Zonder mij toestemming.

Reageer
gravatar

Nou ik zet gewoon tsttoo’s die ik wil en niet zoals deze stomme wet wil ik leef me leven zoals ik het wil en wil.je het niet zien dan draai je je kop maar weg Debielen

Reageer
gravatar

Als ik de naam van een kleinkind met geboortedatum en eventueel sterfdatum wil plaatsen met toestemming van de ouders Heeft de rest daar niks mee te maken Ik begrijp het van de privacy maar zet het niet op internet dan kan er toch niets fout gaan

Reageer
gravatar

Er is niemand die me kleinkinderen van me arm afhaald, weet je wat we gaan een Boerka DRAGEN .Dat willen ze hier .ga toch weg

Reageer
gravatar

Wa voor zever is da konden ze geen beter regels verzinnen dan dit oke als de naam van u man niet mag ma u bloed eigen kinderen doe is normaal jullie zijn nie goe wijs ?????

Reageer
gravatar

Met wat zijn we bezig mijn kinderen staan allemaal met naam gewatteerd en mijn vrouw verwachte onze 5 kindje en die naam komt er gewoon bij al moeten we het zelf doen met al hun belachelijke wetten ze zouden zich beter bezig houden met andere dingen bende paljaseen

Reageer
gravatar

Heb Jens ook de bevalling van mijn dochtertje gehad. Mijn kindje is mijn eigen bloed en hierbij niks van nl of deze Jens.
Het is belachelijk voor worden dat je de naam van je bloed eigen kind niet mag neerzetten. Wie weet waarom de naam en of datum er staat een risico bevalling of verlies of iets anders wat je als ouder mee heb gemaakt het geluk van een kleine.
Nederland wil eerst belasting over tattoo s gaan vragen ivm asociaal volk criminelen en uitkering trekkers vooroordelen van het nl politiek. Dat lukte niet dus dan gooien ze het over deze boeg van je bloedeigen kind.
Weet je wat jullie kunnen daar me rug op en weer af. Tot dat deze Jens zelf een kind uitroept of welke reden ook dat mensen daar voor kiezen altijd met een reden overigens.
Vrijheid van mening of van de vrijheid van je eigen kind op je lichaam als ouder zijnde is de grootste kolder ooit.
Paar schroefjes los in zijn bovenkamer

Reageer
gravatar

In jullie dromen dan toch zeker? Krijgen we dan ook het geld terug van hoeveel de tatoeage heeft gekost mafkezen!?

Reageer
gravatar

Àmai wat een belachelijke shit, als het uw eigen kinderen zijn doe je toch met je lijf wat je wilt zekers, waar men hun zoal allemaal mee bezig houdt, en wij maar betalen voor die mannekes met hun wetten. Eerdaags gaan we nog de toelating moeten vragen en belast worden om een sheet te laten. Gewoonweg belachelijk noem ik dat

Reageer
gravatar

Je mag nooit je eigen privacy schaden. Trouwens, ze zijn allemaal zo blij met hun machientje dat ze er nooit ruzie mee zullen zoeken. Via internet heb ik nog nooit meegemaakt dat iemand iets zei. Ze zijn allemaal hun hele leven als kinderen die niet mogen praten in nabijheid van hun ouders. Bijgeloof ligt niet in de natuur maar in de techniek. Eenzaamheid die zich privacy noemt is bluf, maar zo worden kinderen nu eenmaal opgevoed. Op hun tiende worden ze al geacht bejaarden te zijn, daar voelen vooral ook de Nederlanders zich het beste bij thuis. Daarom is er internet. Op het vlak van de leeftijd hebben ze ook een enorme mensenkennis, om in te schatten hoe oud je bent: dat is het enige wat ze als mens hebben. Hoewel het veel simpeler ligt, ze staan allemaal stil sinds hun geboorte en dat gaan ze langzaamaan het tijdloze noemen.

Reageer
gravatar

Jammer dat ze er niets van snappen.
Of, de hoer en de slaaf zien hun vrijheid in steeds grotere bekendheid en door iedereen gebruikt te worden.

Reageer
gravatar

Ik vindt het belachelijk waarom wordt dat nu pas bekend gemaakt hadden ze dat vanaf het begin al moeten verbieden wat denk je dat de mensen al die namen laten weghalen ik zeg verkeerd bezig

Reageer
gravatar

Vind dit ver gezocht. Als iemand dat wil, is dat een persoonlijk iets, en niet iets wat iemand anders beoordeeld. Moet niet gekker worden!

Reageer
gravatar

Tineke, Wat is dat “persoonlijk iets” dat niet beoordeeld mag worden? Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan de lengte van de onovertroffen … (censuur, Red.) van mijn echtgenoot.

gravatar

Voor mannen heeft zo’n verbod één voordeel:

Er hoeft geen tattoo verwijderd te worden, indien het kind uit de genotsstengel van een ander is voortgekomen.
😉

Reageer
gravatar

Goed om dat te horen Henk, want ik heb minstens twintig bastaards.
Terzijde: daarmee overtref ik waarschijnlijk wijlen Prins Bernhard met een streeplengte.

gravatar

onzin, het mag wel als de persoon in kwestie toestemming geeft. Echter als de persoon in kwestie onder de 18 is dan moet die toestemming van zijn/haar ouders hebben, dus je kan altijd van je eigen kinderen de naam er op zetten. Het is wel zo dat als ze 18 jaar zijn dat ze kunnen forceren dat je de tattoo laat weghalen

Reageer
gravatar

Weet iemand ook of je je eigen kinderen mag tatoeëren? Ik heb namelijk op mijn kinderen toen ze nog heel jong waren een QR-code met hun gegevens laten tatoeëren.

Mag dat?

Corrie.

gravatar

Liefste Corrie, op jouw linkerborst neem ik aan, want op de rechter staat het portret van die walgelijke Wilders al.

Waar ga je mijn portret, naam en geboortedatum (3 februari 1955) laten tatoeëren? Het liefst op jouw… (censuur, Red.).

gravatar

Mevrouw Corrie van Hiernaast,

Het is begrijpelijk dat de redactie ingreep. Vrouwenjager Do Do had waarschijnlijk sch**mlippen op z’n lippen..
Voor de verkeerdverstaander: Ik bedoel het voorgaande natuurlijk figuurlijk.

gravatar

Als ouder kun je jezelf uit naam van het kind hiervoor toestemming geven.

Als het kind 18 wordt kun je een probleem hebben. Deze kan namelijk eisen dat het alsnog verwijderd wordt. Het kind heeft immers recht op vergetelheid. Ook kan het kind eisen dat alle foto’s en andere persoonsinformatie verstrekt aan Opa en Oma (en andere derden) teruggegeven dan wel vernietigd wordt. Opa en Oma hoeven niet perse dood.

Reageer
gravatar

Als je die ouders ziet met hun kinderen en honderden foto’s in een tamelijk korte sessie in het park, kun je begrijpen dat die kinderen er ooit vanaf willen.

gravatar

Poeh, gelukkig geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming voor de namen van mensen beneden de achttien jaar. Ik heb namelijk de naam en afbeelding van meneer Wilders van de PVV op mijn rechterborst getatoeëerd.

?Moet er niet aan denken dat het nu verboden is.?

Corrie.

Reageer
gravatar

Corrie, ik geloof er niks van.
Ik kom jouw rechterborst morgenochtend om 10 uur in de de bosjes van het Haagsche Bos controleren. Kan jij dan ook?
Als we er dan toch zijn, zullen we dan… (censuur, Red.)

gravatar

Zolang je met je eigen ogen rondloopt is het geen probleem, als je met de oogballen van iemand anders rond je nek loopt te paraderen gaan ze wel vragen stellen ..

gravatar

Is dat geen dubbele ontkenning ? Niet-reanimeren = animeren, dus iets met rode oortjes !?

gravatar

Ja! Het voorbeeld is de tatoeage op de foto. Onder de naam van zijn eega staat de verkeerde geboortedatum. Bovendien heet zijn echtgenoot Julius.
Hopelijk is de garantie van de tatoeage nog niet verlopen.

gravatar

Gelukkig wordt abortus legaal in Ierland. In Nederland dat al een stuk verder is, gaat de strijd verder om gelijkheid van alle organen.

gravatar

Maitreya, die meiden eisen aandacht dat ze er zo geil uitzien. Ze willen dat in de wet.

gravatar

wat is datnu voor zever,bedoelen jullie nu dat ik de naam en geboortedatum van mijn petekindje niet op mijn onderarm mag hebben