edoderoo / wikimedia commons

Jammer: gebeurtenis staat niet voor iets groters

Annuleren van zwemfeestje zegt niets over Nederland anno 2018

Een flinke tegenvaller voor opinieland. Lotte (10) zou voor haar verjaardag naar het zwembad gaan met haar vriendinnen, maar dat feestje kan helaas niet doorgaan. Ondanks verwoede pogingen blijkt het onmogelijk het afzeggen van het feestje aan te grijpen om conclusies te trekken over Nederland anno 2018.

“Het maakt niet uit hoe erg je het verdraait, deze gebeurtenis staat toch echt helemaal op zichzelf,” sombert Telegraaf-journalist Wierd Duk. “Ik zou dan ook niet weten hoe dit een waarschuwing zou moeten zijn. Het is niet per se erger dan vroeger en het is in Nederland niet eens taboe om het hier over te hebben. Ik ga het voor de zekerheid wel nog even navragen bij enkele mensen op straat, maar ik ga er vanuit dat ook zij er niet al te extreme meningen over zullen hebben. Heel jammer dit.”

Documentairemaakster Sunny Bergman sluit zich bij Duk aan. “Het afzeggen van Lottes zwemfeestje is echt een incident. Het is niet beledigend en er wordt geen enkele groep onevenredig zwaar door getroffen. Het heeft dus niet zo veel zin hier verontwaardigd over te worden. Ontzettend jammer, maar je doet er niets aan. Ook niet als samenleving.”

Zelfs activiste Anne-Fleur Dekker zit met de handen in het haar. “Ik kon mijn ogen geloven toen ik dit zag. We hoeven niets te beschermen, niets te veranderen, zelfs niets bespreekbaar te maken. Het is jammer voor die kinderen dat ze niet kunnen gaan zwemmen, maar er wordt niemand uitgesloten, niemand verhinderd te spreken op basis van een mening. Het is niet anders.”

Lottes ouders hebben voor de zekerheid hun Twitteraccount toch maar afgeschermd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vreselijk dat Sunny B. dit als zodanig bagatelliseert Dat er geen ruimte mag zijn voor wit verdriet is apert discriminatoir. Afschuwwekkend.

Reageer
gravatar

Dan kom je van die mensen tegen die naast de zee wonen waar ik dagelijks ging zwemmen waar ze zich niks anders bij kunnen voorstellen dan de competitie. Dan komt het zwembad. De reden verder dat ik nooit mee zal doen aan de maatschappij is dat ze steeds opnieuw de bloemen aan de zee zelfs van het steen afmaaien.

Reageer
gravatar

Ik hoorde iemand klagen dat hij van zijn christelijke buren het gras niet mocht maaien op zondag. Helaas liep het niet goed af met hem. Hij verhuisde en stierf een jaar later. Sindsdien ben ik het eens met de christenen; ik maai het gras nooit, ik ben er ook tegen dat vrouwen hun schaamhaar afscheren.

gravatar

In Nederland zal nooit een revolutie uitbreken, omdat je er niet op het gras mag lopen.

Karl Marx

gravatar

U zegt het heel deftig. Kut. Gelukkig zijn er nog mensen bij de Speld die het ruiterlijk opnemen voor de vrouw.

gravatar

John, niet zo hard voor Cretin, hij inspecteert nog regelmatig het dijkwater.
Hij houdt van de Heer.
Maar Cretin, zou het niet goed zijn als je vriendin eens gaat afvallen.

gravatar

Bij justitie zeggen ze dat het beter is Cretin te laten lopen, zo kunnen ze zijn netwerk beter volgen.

gravatar

Intellectueel zijn vanuit de competitie de ‘emanaties’ van Maitreya, een beperkte interpretatie, meer als de zwembaden die de zee trachten te evenaren en verbeteren dan wel vervuilen.

gravatar

Met de laatste privacyinstellingen kun je precies zien welke commentaren van de Speld zijn.

gravatar

Ik wil weten wat de reden voor de annulering van het feestje is, anders kan ik niet de teleurgestelde reacties van de opinieleiders onderschrijven. Komt De Speld niet binnen luttele uren aan mijn eis tegemoet, dan duik ik zelf de archieven in.

Reageer
gravatar

Dus al die teleurgestelde Marokkanen en onbevredigde badmeesters nu Lotte en haar vriendinnetjes niet komen zwemmen, dat zegt niets over de stand van Nederland?

Reageer
gravatar

Het zou kunnen helpen dat scholen kinderen trainen in het ethisch kompas. Iedere klas zou een transgender, een immigrant en een evenredig aantal vrouwen en andersgeaarden moeten herbergen.

Reageer
gravatar

Bij de coffee corner heb ik gehoord dat Lotte en haar vriendinnen een ‘underwater choking challenge’ wilde houden. Dat mag niet van Pauw en M.

Reageer
gravatar

Oei, je mag de term ‘verwarde man’ niet meer gebruiken. Het moet zijn: Een man waarbij er sprake is van symptomen van verward gedrag met als kenmerk een verstoord oordeelsvermogen dan wel een disconnectie met de realiteit.

Dat is politiek correct.

Corrie.

gravatar

Sorry Corrie, maar “een verstoord oordeelsvermogen en een disconnectie met de realiteit” doen mij sterk denken aan een geblondeerde politicus. Mag dat ?

gravatar

Dat is vooral jammer voor linkse ‘gutmenschen’. De zuurlinkse goegemeente grijpt alles aan om ‘white privilege‘ of ‘white hegemony‘ aan de kaak te stellen.

?It’s okay to be white.?

Corrie.

Reageer
gravatar

Wie heeft jou pijn gedaan vroeger meid? Ik merk dat je je frustratie van je af wilt schrijven, maar het heeft niet zo gek veel met dit artikel te maken.

gravatar

Natuurlijk is het oké om wit te zijn, maar jammer, Corrie, dat jij van top tot teen donkerbruin bent door al dat zonnen in je nakie in de duinpannen bij Kijkduin.