Studio Speld / Shutterstock.com

Italië stelt gokautomaat aan als minister van Financiën

Minister wil plannen financieren met drie aardbeien op een rij

De kersverse Italiaanse regering kent een aantal verrassende ministers. Zo hebben de populistische coalitiepartners een volslagen onbekende fruitautomaat aangesteld als minister van Financiën.

De gokautomaat moet de komende jaren onder meer de pensioenleeftijd verlagen, de belasting naar beneden brengen en een burgerinkomen invoeren. De coalitie wil dat programma betalen door te korten op salarissen van politici en door drie aardbeien op een rij te hebben.

Partijleider Luigi di Maio van de Vijfsterrenbeweging heeft veel vertrouwen in de nieuwe minister: “Italië is klaar met beroepspolitici. Deze regering kiest voor onorthodoxe plannen en onorthodoxe kandidaten.” Matteo Salvini van de Lega sluit zich daarbij aan: “Tegen iedereen die roept dat wij onze plannen niet kunnen betalen zeg ik: steek eens een muntje in minister Bonanza.”

In Italië worden inmiddels vraagtekens gesteld bij de kwalificaties van de gokautomaat. Volgens een woordvoerder van de minister, een rokerige man in een leren jack, heeft de fruitautomaat jarenlang in de voetbalkantine van de Universiteit van New York gestaan, maar de universiteit zelf ontkent een voetbalkantine te hebben.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is dat niet naar voorbeeld van Amerika? Zij hebben immers ook een gokautomaat die willekeurige acties uitvoert als president

Reageer
gravatar

Ik gok dat dit zeer boeiende persconferenties worden.
En als Trump op staatsbezoek komt, mag ie een banaan in de pruim peren. Zijn favoriete fruitsalade.

Reageer
gravatar

Inderdaad, de Italianen zijn wel wat gewend qua federale politiek, die schrikken nergens meer van. In de praktijk gaat toch alles er omheen, doorheen en overheen..

gravatar

En de minister van Landbouw wordt een wolf, verder komt op Volksgezondheid een rat. “We willen dit land teruggeven aan de oorspronkelijke bewoners”, aldus een zegsman van de nieuwe coalitie.

gravatar

In ons land is het nog veel erger. We hebben een minister van Financiën die uit CDA-hout is gesneden. In barre nood heeft hij bij zijn aantreden gevraagd of zijn god hem wil helpen.

Reageer
gravatar

Inderdaad heeft door tussenkomst van de Heilge Geest, een nigeriaanse prins ruim honderd miljoen euro beloofd aan de nederlandse staat, maar eerst dient 10.000 euro aan kosten op zijn rekening te worden gestort.

gravatar

de gokautomaat heeft de pensioenleeftijd verlaagd naar 5 jaar en toen verhoogd naar 128 jaar en vervolgens gezet op 32 jaar. Je mag nu ook dankzij hem pas drinken vanaf 18 maanden ipv 18 jaar.

Wat een meester-minister!

Reageer