Shutterstock / Amelia Martin

Insecten toch niet verdwenen: ze zitten allemaal in Meikes slaapkamer

Onderzoekers zijn opgelucht

Insecten blijken toch niet massaal af te sterven. Onlangs luidden biologen nog de noodklok omdat driekwart van de insecten de afgelopen twintig jaar uit West-Europa zijn verdwenen, maar inmiddels zijn ze allemaal terecht: ze zitten in de slaapkamer van Meike uit Leidschendam.

“Insecten zijn essentieel voor de ecologische balans,” legt entomoloog Bert Bokhoven uit. “Zonder insecten kunnen de meeste landbouwgewassen niet bevrucht worden, dus sterven ze uit, dan sterven wij uit. Dus je kan je wel voorstellen hoe opgelucht we zijn nu we er achter komen dat die tientallen miljarden bijen, vlinders, torretjes, muggen en zilvervisjes gewoon op Meikes slaapkamer zitten.”

Volgens Bokhoven zijn verdere maatregelen toch niet nodig. “Op Meikes kamer kunnen ze tenminste niet afsterven door intensief maaien of landbouwgif. Daar zitten ze voorlopig wel goed.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In Meike’s slaapkamer? Wellicht is één van Meike’s bij-slapers recent overleden ten gevolge van geleverde hevige inspanningen. Met dit warme weer vormen zich al snel maden door langdurig uitblijven van de rigor mortis. En van maden komen vliegen.