Gzen92 / Wikimedia Commons

Opvoeding mislukt: kind gaat naar hardstylefeest

'Het was zo'n lieve jongen'

Geert (52) en Ines (49) hebben 19 jaar lang met alle mogelijke liefde voor hun kind Dennis gezorgd. Maar gisteren bleek plots dat de opvoeding was mislukt: hun kind was naar een hardstylefeest gegaan.

“We zagen dit totaal niet aankomen”, snikt Ines. Ze pakt een derde tissue van de keukentafel. “Het was zo’n lieve jongen. Hij hielp altijd met de afwas. En hij ging elke zondag op bezoek bij oma. Helemaal vrijwillig. Het was zo’n lieve jongen.”

Geert haalt een kartonnen doos van de bergzolder en begint door de oude rapporten van zijn zoon te bladeren. “Hij haalde altijd goede cijfers, precies zoals ik het me herinnerde. Natuurlijk, in groep 6 had hij het even wat moeilijker. En ik lees hier in het commentaar van juf Rie dat hij wat meer zijn best moest doen op het huiswerk. Maar dat kan toch niet de kiem zijn geweest van zo’n radicale ontsporing?”

Toch is Geert bang dat hij en zijn vrouw bepaalde signalen hebben gemist. “Nu ik erover nadenk had hij wel wat eigenaardigheden. Als we muziek draaiden in de auto vroeg hij weleens of het af mocht. En hij liep graag zonder shirt door het huis. Wisten wij veel wat dat te betekenen had. Die jongen was een puber. We hadden nog nooit van Headhunterz gehoord.”

Gelukkig voor Geert en Ines is er de HBHK, de Hulp bij Hardstyle-kinderen. Ines: “We hebben erg veel steun aan ouders die in hetzelfde schuitje zitten. Tijdens de eerste meeting leerden we dat je je verlies moet nemen en je moet focussen op je eigen leven. Ik denk dat we ooit weer gelukkig kunnen zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Niet normaal meer…. WAKKER WORDEN!!! Wanneer je kinderen teveel beperkt dan worden het de grootste gruwelijke kinderen die je maar kan bedenken….. Ze vertrouwen jullie niet meer want ze durven er niet over te praten!!!

Reageer
gravatar

Snap niet dat mensen tegenwoordig blijven hangen en wat dit met opvoeding te maken heeft we leven in 2023 en hardstyle/hardcore zijn juist in ben zelf groot fan van hardcore en ga al als sinds 1995 na feesten en ben ook goed opgevoed laat deze jongen in zijn waarde en gewoon genieten van het leven hoe het nu is

Reageer
gravatar

Hij is nog steeds die lieve jonge zoals jullie hem hebben opgevoed, echter is de maatschappij 1 grote slangenkuil vol leugentjes om best wil. De onmacht om alles, nergens grip op kunnen hebben dan alleen je eigen leven, met een muziekstijl waarop alle ergernis eruit kan, prima toch!
Nu zijn niet alle platen qua boodschap goed, maar het merendeel wel!
Ik zou zeggen verdiep je als ouder eens in de wereld van Hardstyle dan zullen jullie zien dat alles wat ze willen is eenheid, vreedzaam leven!

HC4L

Reageer
gravatar

Is dit een serieus artikel en serieuze reacties?? Ben het even kwijt :-/ Ik ben zelf iemand die al 15 jaar naar hardstyle feesten gaat en CEO van een succesvol online advertentie bedrijf. Gaat prima samen.
Zoals iemand van pop of rock houdt, kan iemand ook van hardstyle of hardcore houden, zonder dat daar drugs en bepaalde types aan verbonden zijn.

Reageer
gravatar

Wat is dit nou weer voor een bullshit?
Zou kan ik ook wel gaan janken over EDM maar doe ik ook niet.
Wat is er mis met Hardstyle?
Ben vaak genoeg naar Decibel, Free Festival enz geweest niks mis mee.
Ik heb nooit drugs gebruikt, nooit gedronken en nooit gerookt. Vind de muziek geweldig. Snap het probleem niet.

Reageer
gravatar

Is dit serieus?? Wahahaha ik heb nog nooit zo’n bullshit gelezen!!! Deze ouders moeten zich diep schamen, wat een eenzijdige n trieste visie op t leven. Is gewoon bijna om te huilen zo lachwekkend is dit artikel XD racisten tegen de harderstyles muziek zijn het & ze sporen niet na mijn mening. Dat zo’n onzin artikel überhaupt een platform krijgt?????

Reageer
gravatar

Kijk Daniella snapt hem.
Opbokken met deze bullshit.
Kunnen we ook gaan janken om EDM? Nee want dat is wel normale muziek. -.-*

gravatar

Laat die jongen lekker leven zeg. Hij is maar 1x jong. Maar helemaal waar als je kind naar zulke feesten gaat is de opvoeding echt verpest. Wat een onzin.

Reageer
gravatar

Hahaha. Hardstyle is ook wel echt muziek voor sneuneuzen. Voor wie de hardcore niet aankan, maar zich wel wil profileren als “stoer” door naar hardere muziek te luisteren. Vaak met overtrainde lichamen om vervolgens in blote buik een beetje de gesjeesde vent uit te hangen. Ontiegelijk nep volk komt er op af.

Reageer
gravatar

Gelukkig is er een praatgroep voor de ouders want dit is wel traumatisch. Staat je oogappeltje ineens te hakken met twee zwarte stuiterde ipv zijn babyblauwe ogen!

Reageer
gravatar

Hij gaat naar een hardstyle feest daar doen ze niet hakken maar de happy gaystyle dance. Heel blij met armen en benen in lucht dansen en af en toe even voorover buigen om een rondje van het sterretje te maken?Op die muziek kan je niet hakken. Hakken doe je op hardcore en terror. Dat is tenminste echte muziek. Voor en door mensen die hun kinderen wel steunen welke keuze hij ook maakt.

gravatar

Dat is toch gewoon stijldansen?
Foxtrot enzo?
Beschaafde opvoeding dus.
Beetje oubollig misschien.

Maar gelukkig niet zoals die tsjille pubers die bonk-bonk-bonk, wiep-wiep-wiep verwarren met muziek.
En die zo’n petje achterstevoren en hun kakzak rond de knieën verwarren met stijl of smaak.
Hype-volgers zeg maar, mode.

Mode is voor mensen zonder smaak.

Reageer
gravatar

Sorry hoor maar leef met de tijd en je kinderen mee wij gaan als ouders gewoon zelf naar zulke feesten en neemen onze kids mee dat is gewoon super

Reageer
gravatar

Ik vindt de reacties van pa en ma n beetje overdreven mijn kinderen hadden ook deze interesse en dat was n korte fase des tijds was dat hardcore house en ze zagen in dat dat uiteindelijk nix was.

Reageer
gravatar

jullie jammeren over een hardstyle?! wees blij dat t kind niet aan de cocaine is gegaan ofzo. doe es ff rustig aan

Reageer
gravatar

Geert en Ines hadden Dennis beter naar Pinksterfeest Opwekking 2018 in Walibi Holland in Biddinghuizen kunnen sturen.

Het is de 48e editie en staat in het teken van ‘ONE WAY’. We zijn geroepen om te leven als getuigen van Jezus, om door ons dagelijks leven zijn koninkrijk zichtbaar te maken. Alleen door de kracht van de Heilige Geest kunnen we zo leven en proclameren dat er maar één weg is – ONE WAY – Jezus zelf.

?Ook leuk.?

Corrie.

Reageer
gravatar

hahaha. laat dat kind toch gewoon zijn eigen leven man. forceer niet een geloof op iemand die het waarschijnlijk niks boeit. hardstyle feesten zijn gewoon feesten net zoals tomorrowland. niks meer of minder.

gravatar

De opwekking?!?! Your kidding right? Dan beland hij 100% in de greppel. I.p.v. “het geloof” is de hardstyle/hardcore scène een wereld waarin iedereen geaccepteerd word hoe die is. Amen??

gravatar

Goed artikel, ik heb oprecht te doen met Geert en Ines. Wat een hell moet dit zijn voor hen, zou slachtofferhulp niets kunnen betekenen in deze?
Verleden week las ik een artikel waarin Q-dance laat weten dat dit jaar een eind zal komen aan de reeds 14 jaar durende Q-base saga, een eerste stap in de goede richting!

Ik zal het dan ook zeker niet betreuren dat ook aan dit avontuur een einde komt, en dat ik mijn 10-jarig jubileum hier nèt niet vol kan maken.

Reageer
gravatar

Wat zijn jullie een stel zeikerds zeg! Laat die jongen toch lekker tussen allemaal die hardstyle mietjes gaan! Het is zijn leven hij komt er misschien ooit wel achter dat hardcore 100X beter is! Hebben jullie nooit geleefd? Of iets gedaan waar jullie ouders het niet mee eens waren? Stelletje Christenhonden, omdat jullie geen plezier kennen mag je kind dat ook niet! Jullie moeten je schamen en eens goed nadenken of jullie wel een kind verdienen als je hem z’n plezier ontneemt

gravatar

Q-base stopt inderdaad, maar er komt een ander festival voor in de plaats. Slachtofferhulp kan weinig betekenen voor mensen zoals jij die alleen maar zeiken en oogkleppen op hebben. Jullie wil is wet en zo moet het gebeuren. Er is geen medicijn voor wat jullie bezielt!

gravatar

Kosten en baten op een rijtje heeft het geen zin kinderen op te voeden. Het is een schadepost. Ze leren niks anders dan maya. Kijk bijvoorbeeld naar de pontes pieter zeeman school.

Reageer
gravatar

Ik snap Geert en Ines niet. In hun jeugd was er ook al hardstyle alleen had het een andere naam. Wij waren ook al wappie en het is toch aardig goedgekomen dat wij bloedjes als Dennis op de wereld hebben kunnen zetten.

Reageer
gravatar

Juist zo, het mooie is dat de meeste reagluurders die ineens hier opduiken, niet eens door hebben dat dit De Speld is. Mogeljk heeft het vele akoestische gebonk en gefluit toch een paar hersencellen teveel afgebroken. Ik leef mee met Geert en Ines, al is het natuurlijk hun eigen stomme schuld dat ze een sneuneus geproduceerd hebben. Oh ja, beetje late reactie van mij, na 4 maanden ligt hun Dennis mogelijk al op de IC wegens een of andere overdosis of overmatig drankmisbruik.