Shutterstock / Berna Namoglu

Nieuwe Marvel-held is ietwat racistische bejaarde vrouw die weinig meemaakt

Om een inclusiever publiek aan te spreken introduceert Marvel een nieuwe superheld: Betty Barr. Barr (‘Silver Normtrooper’) is een oudere vrouw, die amper dingen meemaakt en die licht-racistische opmerkingen maakt.

Na Black Panther en de islamitische superheld Ms. Marvel is Betty Barr een nieuwe loot aan de diversiteitstak van Marvel. “We willen graag inclusief te werk gaan, en niemand uitsluiten”, zegt directeur Kevin Feige. “Met onze nieuwe, diversere helden vervreemdden we een beetje van wittere, oudere Amerikanen die veel Fox News kijken. Dat wilden we terugdraaien.”

“In mijn tijd waren er nog geen buitenlandse superhelden”, zegt Barr in het eerste paneel van de strip waarin ze wordt geïntroduceerd. Betty Barr kookt broccoli en moppert op buitenlanders en wordt zowel in de comics als in de Marvel-verfilmingen weggehouden van de andere superhelden van het Amerikaanse bedrijf.

“Haar superkracht is dat ze zich nergens iets van hoeft aan te trekken en vrij geïsoleerd kan leven. De Silver Normtrooper put haar kracht uit nostalgie en verhalen over vroeger. Zo wordt ze heel oud, ook al wensen mensen haar dood. Ook kan ze met volledige overtuiging beweren wat allemaal wel en niet normaal is.” Op deze manier probeert het bedrijf nieuwe publiekskwadranten aan te spreken, legt Feige uit. De scène waarin de Silver Normtrooper bij een genderneutraal toilet staat en zegt “Dit is toch niet normaal!” is op Facebook in ieder geval al viral gegaan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ze brengt ook veel tijd door op Facebook. Enerzijds om contact te onderhouden met de kleinkids, anderzijds om berichten te verzamelen waaruit blijkt dat Trump veel beter is dan Obama. Dit thema komt ook steeds terug in de verhaallijnen rond haar leven.

Reageer
gravatar

Het beleid dat Marvel voert om een inclusiever publiek te bereiken lijkt veel op het beleid van De Speld. Ze willen, volgens mij, daarmee het linkse bolwerk op de commentsectie aanpakken.

Linkse gekkies zijn niet meer welkom op de commentsectie van De Speld.

???????

Corrie.

Reageer