Studio Speld

Bookmakers voorspellen dat Joshua gaat zakken

Quotering bij zakken 1,03

De bookmakers schatten de kans laag in dat Joshua (18) gaat slagen voor zijn VWO-examen. Ze denken dat hij gaat zakken op Frans en M&O.

Bij Unibet is de quotering bij ‘zakken’ momenteel 1.03, wat betekent dat je voor elke euro inzet slechts 3 cent winst hebt. Toch heeft Joshua’s mentor wat geld ingezet. “Natuurlijk verdien je er niet veel mee. Maar het is meer dan de rentestand, en ik ben vrij zeker van m’n zaak. Het is in dat opzicht gratis geld.”

Ook Joshua’s leraar economie heeft wat geld tegen Joshua ingezet. “Ik heb gewed dat hij een 4,6 haalt voor economie en een 5,4 voor Frans. Als dat klopt, krijg ik 37 keer mijn inzet terug. Bij economie zit ik denk ik wel goed, tussen ons gezegd en gezwegen: ik handel met wat voorkennis, dus alleen Frans wordt spannend. Maar als je niet kan verliezen is een gokje wagen ook niet leuk. Het gaat me ook niet om het geld, het draait bij mij om het spelplezier.”

Niet alle leerlingen van VWO 6 staan er zo slecht voor als Joshua. De bookies verwachten dat Sophie zal slagen met alleen maar 9ens of hoger, Sem met een 7 gemiddeld, Nurcan met een 8 voor geschiedenis en Leroy zal de koning van de klas worden met een 5,5 voor wiskunde, natuurkunde én scheikunde.

Voor de schooldirecteur is de examentijd altijd de spannendste tijd van het jaar. “Als het allemaal gaat zoals gehoopt, kan ik straks dat plezierjacht kopen waar ik al zo lang op aas. Go Joshua go!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Fake news. 1,03 op Unibet betekent een uitbetalig van €1,03 op een inzet van €1. En dus maar een winst van €0,03. Persoonlijk heb ik gewed op een rechtzaak tegen het examen Frans. Kon ik vorig jaar ook lekker van op vakantie!

Reageer
gravatar

Waarom wordt door bookmakers alleen maar ingezet op uitslagen van VWO-examens? VMBO-examens zijn ook aan de gang maar daar wordt niet op gewed. Het laat maar weer eens zien dat er een kloof is tussen laag- en hoogopgeleiden.

?Dit is discriminatie!?

Corrie.

Reageer
gravatar

Bij de coffee corner vinden ze ook dat de auteurs van dit stukje, Jaap van de Venis en Jop Eikelboom, politiek incorrect zijn. FOEI!

gravatar

Geachte veldwachter Snor,

Ik zou de fraude eerder leggen bij de redacteuren Jaap van de V. en Jop E., die de lijst met veelvoorkomende voornamen hebben gemaakt. Pas nadat de examenresultaten bekend zijn, worden de achternamen ingevuld.
Deze praktijk dupeert de tienduizenden lezers die flink gaan inzetten.