Frans Van Heerden / Pexels.com

Duurzaam ondernemen: hoe gaat jouw milieuvervuilende bedrijf zo lang mogelijk mee?

Het zijn kritieke tijden als het gaat om milieuvervuilend ondernemerschap. Hoe maak je je bedrijf duurzaam, oftewel hoe hou je je bedrijf winstgevend de komende generaties?

“Het is nu meer dan ooit belangrijk om als bedrijf een goede naam te hebben,” vertelt businessexpert Tiko Rost. “Een duurzaamheidskeurmerk, een beetje groen in het logo en een nette reputatie. Dat is tegenwoordig wat je nodig hebt voor een bestendige en winstgevende onderneming.”

Aleksander Miller van de Maarsseveense verpakkingsfirma Plastic4Sea is zich ervan bewust dat het nu tijd is voor actie, dat afwachten niet meer tot de mogelijkheden behoort. “Het is twee voor twaalf. We’re in this together. Hoe moet ik mijn kinderen later vertellen dat ik in de ondernemersraad heb lopen slacken wat betreft MVO’en en daardoor de groeimogelijkheden van Plastic4Sea te grabbel heb gegooid?”

Miller is er heel stellig over. “Ja, natuurlijk wil ik een duurzaam bedrijf, wie niet? Wij zitten hier niet in de ondernemingsraad om over een jaar of drie weer een ander bedrijf op te zetten – dit bedrijf moet toekomstbestendig zijn. Daar gaan we alles aan doen. Zelfs een beetje MVO’en als dat nodig is, desnoods wat CO2-uitstoot terugdringen. Wij hebben hier in Maarsseveen twaalf jaar aan verpakkingsgeschiedenis en ondernemersdrift liggen; dat mogen wij nooit vergeten. Samen verbeteren we het ondernemingsklimaat!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo moeilijk is dat toch niet voor een milieuvervuilend bedrijf? Ze hebben als loyale VVD-vriend Mark Rutte met z’n prokapitalistische visie. En dan heb je een ongelooflijke naïeve milieubeweging die overal in trapt wanneer je termen zoals : duurzaam, groen en milieubewust gebruikt. Die gasten kun je alles wijsmaken.

?No problem.?

Corrie.

Reageer
gravatar

Beste Mathijs,

Dit verhaal had je jezelf én ons kunnen besparen. Voor dergelijke bedrijven is er een lijst voor ‘Industrieel Erfgoed’ beschikbaar. De heren CEO’s kunnen zich laten plaatsen en er vervolgens een jaarlijkse toelage aan overhouden om de teringzooi duurzaam te laten verouderen.

Reageer
gravatar

Beste Stan, je hebt de verrekijker achterstevoren! Draaien we die even om, en kijk.. Nu zie je dat het niet zo zeer over ‘generaties’ gaat maar is het meer op de schaal van ‘5 year investment return’. Tot uw dienst!

gravatar

Daarom adviseer ik de schone auto’s van VW en Audi. Ik heb van horen zeggen dat er bloemetjes uit de uitlaat komen. Als je dat niet gelooft: voor hoeveel euro geloof je het wel?

Reageer
gravatar

Laatst zag ik dat je eindelijk verstandig bent geworden Henkie! Ik zag dat je nu Dr. Dushkind, de gezonde sigaret, rookt! Hulde. Nu nog milieuvriendelijk op vliegvakantie, zoals wij allemaal.