Youtube / Vindicat atque Polit

Vindicat verzweeg geweldsincident in oktober 2018

Toekomstige praeses doet geen uitspraken over aanstaand incident

Een geweldsincident tussen twee dronken studenten in oktober 2018 is verzwegen door Vindicat. Dat blijkt uit onderzoek van Dagblad van het Noorden. Vindicat is verplicht geweldsincidenten minstens 6 maanden van tevoren te melden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

“We gaan onderzoeken of dit geweldsincident daadwerkelijk plaats gaat vinden”, vertelt Elmer Sterken, rector van de universiteit in Groningen. “Als dat het geval is gaan we maatregelen nemen. Ontgroeningen horen er natuurlijk bij, maar om dan iemand op de kop in z’n onderbroek aan een paal te hangen in een sushi-restaurant en dan z’n haar in brand te steken. Dat gaat me te ver.”

De toekomstige rector van Vindicat, nu nog abactis almanakcommissie, wil geen uitspraken doen over het aanstaande incident: “Ik denk dat het juist is om eerst af te wachten hoe ernstig de mishandelingen zullen zijn en om te kijken of we het intern kunnen houden. Maar mocht het allemaal uitkomen dan zal ik mijn excuses maken en zeggen dat het nooit meer gebeurt. Wij willen niet bekendstaan als die club waarbij een eerstejaars student wordt verdronken in het kreeftenaquarium van bar bistro De Grauwe Tijger.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom steeds dat latijn ? Noem die club toch gewoon “Vind die kat”. Ik was lid van “Zoek die hond”; daar maken we toch ook niet “Sucdihont” of zoiets van ?

Reageer
gravatar

De KNVB eist vanaf 1 augustus dat grove overtredingen voor aanvang vaan elke wedstrijd worden bekendgemaakt aan de scheidsrechter, zodat hij proactief kan optreden.

Reageer