Youtube / Nieuw Licht

Is Femke Halsema te Randstedelijk om burgemeester van Amsterdam te worden?

‘Zij spreekt absoluut niet voor mensen uit de provincie’

Femke Halsema gooit hoge ogen om de volgende burgemeester van Amsterdam te worden. Maar er is ook veel kritiek op de kandidatuur van de voormalig GroenLinks-leider. Halsema zou te veel geassocieerd worden met de grachtengordel om burgemeester van Amsterdam van alle Nederlanders te worden.

“Met Femke Halsema hebben wij in Friesland helemaal niets,” aldus Jenny uit Drachten. “Als ze in Amsterdam zo’n wereldvreemde vegetariër als burgemeester willen hebben is het tot daaraan toe, maar ze mogen de rest van Nederland absoluut niet opdringen dat er in Amsterdam iemand aan het roer staat die goed bij die stad past.”

Ook Peter uit Someren vindt dat Amsterdam zijn eigen burgemeester niet op moet leggen aan de rest van het land. Hij heeft een petitie ondertekend. “Net als 7000 andere Twenten, Limburgers en Zeeuwen. Het moge duidelijk zijn: Amsterdam niet zit te wachten op Halsema.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Halsema? Die lelijke, oude huisvrouw die door de media als Groenlinks-babe werd gebombardeerd? Maak dan een stroopwafel burgemeester van Amsterdam en gooi haar de van de Laan uit!

Reageer
gravatar

Dat komt omdat ze zo boter-aandachtsgeil is dat ze alleen al klaarkomt bij de gedachte zich weer in de schijnwerpers te mogen rondwentelen. Als ze benoemd wordt komt ze brullend klaar en gaat ze – net als Onze Jessias – ook in een groene BMW 7 rondtoeren.

gravatar

Helaas is het nadeel dat intelligente mensen seks als tijdverdrijf zijn gaan beoefenen dat er een generatie idioten is ontstaan.

gravatar

Maitreya,

Dat is hun persoonlijke karma. Ze zullen, laten we hopen goed verzorgd worden als ze reïncarneren. Nee, dit is te ver gezocht.

gravatar

De nieuwe kostschoolgeneratie waar seksueel misbruik aan de orde van de dag is en ze dagelijks een pak slaag krijgen.
Of zoiets.
Ze zullen er prachtige namen voor verzinnen.

gravatar

Wiemersma: echt iedere vrouw onder de 65? Zeker weten? Denk dan eens aan Pia Dijkstra (VVD66) die samen met haar sidekick Pechtold die donderse Donorwet de Kamer en de samenleving inslingerde. Dit creatuur heeft onvermijdelijk ook burgemeester-aspiraties of anders wel als Commissaris der Koning (van Noord-Holland) na de troonsafstand van Johan Remkes (óók VVD66)

gravatar

Toen Eberhard van der Laan de grond werd ingeschoven probeerden Amsterdammers ons wijs te maken dat hij de burgemeester van alle Nederlanders was. ?Echt niet!? Het liet maar weer eens de hoogmoed van Amsterdammers zien.

RVN’ers zijn beter af met een muur rondom Amsterdam.

Corrie.

Reageer
gravatar

Maar misschien durf ik dan weer eens in A’dam te kijken.
Alles doet er denken aan het prikkeldraad rond Auschwitz.
Witz is trouwens joods voor grap.

gravatar

John, “Witz” is overigens ook gewoon Duits voor “grap”, niet primair Jiddisch. Eberhard van der Laan is echt in het harnas gestorven, weliswaar niet met de rechter middelvinger omhoog, maar daarom niet minder heroïsch. Om van Amsterdam werkelijk een Sodom en Gommora (Gonorrhoe?) te maken is een echte VVD’er vereist. Traditioneel hadden zowel Rotterdam als Amsterdam een rasechte PvdA-burgemeester, en kijk eens wat de oude Nestorix Opstelten een puinhoop van de havenstad heeft gemaakt, geen bonnetje meer te vinden, het stadhuis blauw van de sigarenrook en de metrobuizen ondergelopen.

gravatar

Deze Enschedese polyglot spreekt vloeiend Durgerdams, Ransdorps, Zunderdorps en Holysloots, dus ik denk dat ze het Weesps ook wel snel onder de knie heeft. Of ze ook Amsterdams ken, weet ik niet trouwens.