Eira Tansey / Wikimedia Commons

Stokbrood met tapenade verward met maaltijd

Misverstand zorgt voor ongeregeldheden in het park

Op de ligweide van het Meester Bartpark werd op donderdagavond met enige ontsteltenis gereageerd toen bleek dat een aantal bezoekers van het park een stuk stokbrood met tapenade hadden verward met een maaltijd.

De groep nam het voedsel tot zich in de veronderstelling dat het een goed vullende avondmaaltijd betrof. In werkelijkheid bleek het een taai stuk stokbrood van de broodafdeling te zijn, met tapenade, een zout en vettig mengsel van olijven en kappertjes.

Raymundo van der Vlies was de eerste die opmerkte dat het een stokbrood was. “Ik was uitgenodigd om gezellig een avondmaaltijd te komen nuttigen in het park. Dus aanvankelijk was ik ook in de veronderstelling dat we dat zouden gaan doen. Maar na een paar happen zag ik dat er verder niets was om te eten, toen dacht ik ‘verhip, dit is helemaal geen maaltijd, dit is gewoon een hapje waarvan het vullende gevoel hooguit een uurtje zal aanhouden.’”

Het duurde even voordat de situatie doordrong tot de rest van de kring. “Iemand een lekker wijntje?”, vroeg Annika nog, die een kartonnen pak ‘wijnhoudende limonade’ bij zich had. Niet lang daarna verviel de groep door een gebrek aan fatsoenlijke voedingstoffen in lamlendig dronkenschap en onbestemde onbevredigdheid toen ze constateerden dat ze geen maaltijd maar een stuk stokbrood hadden gegeten.

Het is niet voor het eerst dat zich op donderdagmiddag ongeregeldheden voordoen in het Meester Bartpark. Eerder werd een groep vrienden daar slachtoffer van aardappelsalade.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De foto is trouwens geënt op het thema: “L’après-midi d’un faune” of “‘Le déjeuner sur l’herbe”. Anders gezegd: één brave tassensjouwer met vijf nymphen en hij zit daar maar, bang voor # MeToo

gravatar

In de hogere graden van verlichting vallen aardse tijdsindelingen weg. Nu, gisteren en morgen zijn verenigd in een druppel bloesemhoning. ‘Kiezen’ betekent in dezen niets, hoogstens het meervoud van ‘kies’.

gravatar

Verbrand vlees eten in de stinkende walm van smeulend verkoold hout is nog veel minder aantrekkelijk. Dat is geen eten, maar een brandweeroefening zonder gasmaskers.

Reageer
gravatar

Hij bevrijdde ons van al onze taboes. Bijvoorbeeld als je grootmoeder je geleerd had voor het eten te poepen, kwam dat zo in je meditatie terug. Dat kwam door zijn graad van verlichting.

gravatar

In de ashram had je de celibataire yogi’s en de niet-celibataire tantri’s van de vrije seks zoals ik die bijna de verlichting hadden bereikt en geen verdere onderdrukking nodig hadden om in de hoogste staat van bewustzijn te kunnen verblijven.
Ik vond dat goed kunnen samengaan.

gravatar

Nog in de Oregon periode, na de crisis door het vertrek van Ma (Anand Sheela) toen ik de organisatie tijdelijk heb waargenomen, ben ik mijn eigen weg gegaan. Altijd ben ik wel voor het gebruik van een condoom gebleven publiek. Maar andere mogelijkheden dienen zich ook aan. Nog steeds kan ik enkel zeggen dat ik het misschien niet in alles met Bhagwan eens was, maar hij was in alle opzichten mijn gelijke. Een grote verlichte.

Swami Bamshaad Aanand

gravatar

‘Zen’/Maitreya,

ik weet niet met welke ‘spirituele leiders’ jij je in de jeugdige jaren van overmoed allemaal mee geïdentificeerd hebt,
maar ik heb er part noch deel aan gehad.

gravatar

Er is nog een Zen, die zich geplagieerd voelt. Competitie is goed voor ons.
Er is ook meer dan 1 sannyasin. Zo zijn er meerdere zens. Let it be. Let it be.
Vooral als als hij weer de weg kwijtraakt, zoals met zijn Nieuwjaarswandeling.
We are all brothers and sisters.

gravatar

Trouwens, neem wat brood mee als je naar het Vondelpark gaat, hier zit Zen vaak te mediteren bij de vijver, op de rector maginificus. Niet vergeten. Dat is hij zelf geloof ik nu. Net als Pim Fortuyn zat hij ooit ook op de UvA, maar niemand wilde hem.

gravatar

Dr. Van Plassen Sterk,
Bent u dat dan, dezelfde van het genetisch onderzoek naar de platworm?
Ik heb altijd enorm veel respect gehad voor u.

gravatar

“Professor Zeeuw”, how’s things going? Hoe is het nu op Dreischor, Cretin?
Alles ook goed met je moeder?

gravatar

Waarde collega Van Der Plas,
goed om van u te horen.

Wordt uw ip-adres nog steeds hinderlijk belemmerd als gevolg van uw moeizame manier van communiceren met leden van de VU-gemeenschap?

gravatar

Professor “Zeeuw”, eigennaam of soortnaam.

Ik weet niet of u mij bedoelt. Maar ik heb geen gevoel voor de lyriek van de hacker en zijn intriges met het ip-adres en dergelijke.
Of de dubbelzinnige en mysterieuze zelfverwijzing van de redactie, de spin in het web, waarmee de doorsnee lezer (hijzelf) tot zulke slaafse bewondering (dus ook van zichzelf) wordt genoopt aan zijn laffe commentaren vol eigenliefde en indirecte complimenten aan zichzelf te merken.

gravatar

Niet zo hard, meneer Van Plassen Sterk, het zijn nog kinderen, die zich spion wanen, net als die Russen die eerst hun moeder bellen ‘of dat wel mag’ vanuit New York enz. Dwazen die de weg van de Skripals met hun puur persoonlijke karma zijn opgegaan.